Puuliitto: Työntekijöiden asema ei saa heikentyä UPM:n yritysjärjestelyissä - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Puuliitto: Työntekijöiden asema ei saa heikentyä UPM:n yritysjärjestelyissä

UPM:n ilmoitus toiminnan mahdolllisista järjestelyistä herätti Puuliiton puolustamaan työtekijöiden asemaa. Puuliitto vaatii tiedotteessaan työntekijöiden aseman turvaamista ja tuotannon jatkamista kaikilla kolmella paikkakunnalla myös tulevaisuudessa.

11.4.2012 16:42 | Päivitetty 11.4.2012 16:47

Puuliitto vaatii, että UPM:n on etsittävä Kajaanin sahalle, Heinolan ja Aureskosken jatkojalostustehtaille uudet omistajat, ja järjestettävä prosessissa työntekijöiden työsuhteiden jatkuminen niiden ehtojen muuttumatta.

Puuliitto kertoo tiedotteessaan, että UPM:n ilmoitus toiminnan lopettamisesta Kajaanissa, Heinolassa ja Aureskoskella on huono uutinen.

Myönteistä päätöksessä on liiton mukaan silti se, että ensisijainen tavoite ei näyttäisi olevan yksiköiden lakkauttaminen, vaan myyntiä pidetään varteenotettavana vaihtoehtona.

Myyntiprosessissa on Puuliiton mukaan olennaista se, että UPM ei aseta tulevan omistajan tai tulevien omistajien kannattavan toiminnan kannalta liian kovia ehtoja. Liitto toivoo, että tuotanto voisi jatkua kaikilla kolmella paikkakunnalla myös tulevaisuudessa.

Puu- ja erityisalojen liitto eli Puuliitto on suomalainen puu- ja metsäteollisuusalan ammattiliitto. Se kuuluu keskusjärjestö SAK:hon.

- Tämän perusteella voidaan jo arvioida, että kysymys ei ole kannattamattomista yksiköistä, vaan siitä, että niiden kannattavuus ei riitä UPM:lle kannustimeksi kehittämistoiminnalle, Puuliiton puheenjohtaja Sakari Lepola kommentoi.Lepolan mukaan myyntiprosessissa olennaista on, että UPM ei aseta tulevan omistajan tai tulevien omistajien kannattavan toiminnan kannalta liian kovia ehtoja.   

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?