UPM harkitsee lopettamista Kajaanissa, Heinolassa ja Aureskoskella - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

UPM:n tehtaita vaarassa – yt-kierros alkaa

Metsäyhtiö UPM harkitsee Kajaanin sahan sekä Heinolan ja Aureskosken jatkojalostustehtaiden tehtaiden tuotannon lopettamista tämän vuoden loppuun mennessä. Aluillaan olevat yhteistoimintaneuvottelut koskevat 275 ihmistä.

11.4.2012 10:10 | Päivitetty 11.4.2012 11:00

Suunnitelma liittyy UPM:n aikeisiin järjestellä uudelleen saha- ja jatkojalostustoimintaansa. Yhtiön mukaan vaihtoehto sulkemiselle on tuotantoyksiköiden myynti.

Aluillaan olevat yhteistoimintaneuvottelut koskevat 275 ihmistä. Myös Suomen esikuntatoiminnoissa aloitetaan yt:t huhti-toukokuussa.

– UPM:n tehdasintegraateista etäisimpinä sijaitsevien saha- ja jatkojalosteyksiköiden kannattavuus on pitkään ollut heikko eikä niiden kääntäminen pysyvästi kannattaviksi ole toteutunut aikaisemmista rakennemuutoksista huolimatta, UPM:n Energia ja sellu -liiketoimintaryhmän johtaja Heikki Vappula perustelee yhtiön tiedotteessa.

Vappulan mukana Kajaanin, Heinolan ja Aureskosken yksiköillä on ”hyvät mahdollisuudet menestyä itsenäisinä toimijoina”, minkä vuoksi hän pitää myyntiä varteen otettavana vaihtoehtona.

UPM kertoi keskiviikkoaamuna kirjaavansa vuoden toiselle neljännekselle noin 35 miljoonan euron käyttöomaisuuden arvonalennuksen ja noin kymmenen miljoonan euron kuluvarauksen uudelleenjärjestelyistä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?