Suomen Pankki: Venäjällä naisen rupla on 65 kopeekkaa - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Tasa-arvo laahaa Venäjällä, paitsi yritysjohdossa

Venäjä sijoittuu 43. sijalle 135 maan joukossa, World Economic Forumin tasa-arvoraportti osoittaa. Venäläisen naisen rupla on 65 kopeekkaa.

5.4.2012 19:12 | Päivitetty 5.4.2012 19:52

Parhaiten Venäjä sijoittui naisten taloudellista osallistumista ja mahdollisuuksia kuvaavassa indikaattorissa. Naisten osallistumisaste työelämään on Venäjällä korkea.

Naisten palkka on kuitenkin keskimäärin vain 65 prosenttia vastaavaa työtä tekevien miesten palkasta. Osuus on kasvanut viime vuosina.

Naisia on kuitenkin 46 prosenttia venäläisyritysten toimivasta johdosta, 15 prosentissa yrityksistä toimitusjohtaja on nainen. Molemmat osuudet ovat suurempia kuin useimmissa muissa selvityksen 39 maassa – esimerkiksi Suomessa, Ruotsissa, Yhdysvalloissa ja Britanniassa.

Yritysten hallituksissa heitä on myös vähän, mutta heikoin sijoitus koski naisten poliittista valtaa. Duuman edustajista ja ministereistä alle viidesosa on naisia.

Tasa-arvovertailun kärjessä olivat pohjoismaat ja häntäpäähän sijoittuvat eräät Afrikan ja Lähi-idän maat. Kiinan sijoitus oli 61, Suomen Pankki kertoi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?