40 000 työntekijän lakko uhkaa Lumia-jakelijaa - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

40 000 työntekijän lakko uhkaa Lumia-jakelijaa

Yhdysvaltain toiseksi suurinta teleoperaattoria AT&T:tä uhkaa 40 000 työntekijän lakko. Työehtosopimus raukeaa sunnuntaina. AT&T ryhtyy viikonloppuna myymään Nokian uutta Windows-älypuhelinta.

4.4.2012 10:47 | Päivitetty 4.4.2012 10:49

Teleoperaattori AT&T:n lankaverkkotoiminnoissa työskentelevät antoivat viikonlopun jäsenäänestyksessä lakkoluvan ammattiliittonsa johtajalle Larry Cohenille. Cohen johtaa CWA- eli Communications Workers of American -ammattiliittoa.

AT&T ryhtyy viikonloppuna myymään Nokian uutta Windows-älypuhelinta. Luvassa on kännyköiden kaikkien aikojen markkinointikampanja.

Työehtoneuvottelut ovat pysähtyneet AT&T:n vaatimuksiin siitä, että työntekijöiden on maksettava suurempi osuus sairausvakuutus- ja eläkemaksuista.

CWA:n jäsenet olivat elokuussa lakossa Verizon Communicationsia vastaan. Verizonilla ei ole vieläkään saatu aikaan uutta sopimusta.

CWA:n edustajan mukaan lakkolupa ei automaattisesti tarkoita lakon alkamista. Ammattijärjestö voi myös hakea lisää neuvotteluaikaa sopimalla töiden jatkamisesta nykyisillä ehdoilla, uutisoi Total Telecom.

AT&T valittaa nettisivuillaan, että työntekijöiden sairauskulut ovat kasvaneet 54 prosenttia vuodesta 2004. Operaattorin lankaverkkoyksikön liikevoitto kutistui 7,2 prosenttia 7,3 miljardiin dollariin viime vuonna. Liikevoitto laski 2,5 prosenttia 59,8 miljardiin dollariin.

AT&T:n 30 000 työntekijää kattavat työehtosopimukset CWA:n ja IBEW:n (International Brotherhood of Electrical Workers) raukeavat 23. kesäkuuta ja 4. elokuuta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?