Apple ja Samsung jakavat kännykkäalan voitot - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Kännyköissä kaksinkamppailu: Apple vastaan Samsung

Satojen matkapuhelinvalmistajien voitoista 95 prosenttia menee kahdelle yritykselle, Applelle ja Samsungille, laskee amerikkalainen sijoituspankki.

Samsung on tienannut Galaxy S -puhelimilla, Apple iPhonella.­

3.4.2012 9:58 | Päivitetty 3.4.2012 9:30

Viime vuoden loka-joulukuussa Apple keräsi 80 prosenttia matkapuhelinvalmistajien yhteenlasketuista voitoista, laskee sijoituspankki Canaccord Genuity.

Lukemattomista Android-valmistajista vain Samsung menestyi hyvin. Se otti alan voitoista 15 prosenttia. Muille jäi jaettavaksi vain viisi prosenttia.

Neljännes oli synkkä Nokialle, Blackberry-valmistajalle Research in Motionille ja HTC:lle. Kaikki yhtiöt tekivät tappiota.

Tammi-maaliskuussa Applen asema on vahvistunut AT&T:n ja Sprint Nextelin asiakkaiden keskuudessa.  Verizonin asiakaskunta ostaa yhtä paljon iPhone-laitteita kuin kaikki Android puhelimia yhteensä, kertoo Cnet News viitaten Canaccord Genuityn raporttiin.

Canaccord Genuityn analyytikko Mike Walkley arvioi, että juuri päättyneen ensimmäisen neljänneksen luvat voivat olla Applen ja Samsungin kilpailijoille vielä surkeampia, koska iPhone on alkanut kerätä lisää markkinaosuutta Euroopassa ja kehittyvillä markkinoilla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?