Yle: Talvivaaran metallitehdas suljettuna toistaiseksi - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Yle: Tukes sulki Talvivaaran metallitehtaan toistaiseksi

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukes on määrännyt Talvivaaran kaivoksen metallitehtaan pidettäväksi suljettuna toistaiseksi. Tehtaan toiminta voidaan käynnistää vasta sen jälkeen, kun toiminta on turvallista, Ylen uutiset kertoo.

2.4.2012 18:40 | Päivitetty 2.4.2012 18:34

Maaliskuussa työntekijän kuolemaan johtaneen onnettomuuden tutkinnassa on ilmennyt, että tehdasalueella on ollut erittäin korkeita rikkivetypitoisuuksia.

Tukes vaatii kaivokselta selvityksiä ja toimenpiteitä joilla varmistetaan turvalliset rikkivetypitoisuudet normaalikäytön aikana. Lisäksi yhtiöltä vaaditaan selvitys turvallisuuden varmistamiseksi poikkeavissa tilanteissa, Ylen uutiset kertoo.

Tehdasta ei saa käynnistää, ennen kuin tehtävät selvitykset ja toimenpiteet vakuuttavat Tukesin toiminnan turvallisuudesta, sanoo laitos- ja kaivosvalvonnan johtaja Päivi Rantakoski Ylelle.

Talvivaaran kaivoksella on käynnissä normaali huoltoseisokki, joka käynnistyi jo ennen Tukesin selvityspyyntöä. Talvivaara arvioi, että selvitys voidaan toimittaa Tukesille huoltoseisokin aikana tämän viikon alkupuolella.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?