Egyptin Muslimiveljeskunta nimitti presidenttiehdokkaansa - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Egyptin Muslimiveljeskunta nimitti presidenttiehdokkaansa

Egyptin vaikutusvaltainen Muslimiveljeskunta on nimennyt ehdokkaansa maan toukokuussa järjestettäviin presidentinvaaleihin. Liikkeen Vapaus ja oikeus -puolueen ehdokas on Khairat al-Shater, liikkeen korkean tason vaikuttaja ja miljonääriliikemies.

Egypti äänestää uudesta presidentistä toukokuussa. Itsevaltainen Hosni Mubarak syrjäytettiin viime vuoden helmikuussa.­

1.4.2012 10:41 | Päivitetty 1.4.2012 10:42

Aikaisemmin Egyptissä kielletyn Muslimiveljeskunnan puolue voitti 47 prosenttia äänistä ensimmäisissä parlamenttivaaleissa vallankumouksen jälkeen.

Itsevaltaisen presidentin Hosni Mubarakin hallinto kaatui viime vuonna, jonka jälkeen valtaa on maassa pitänyt sotilasneuvosto.

Muslimiveljeskunta on ottanut yhteen lukuisia kertoja viime viikkojen aikana sotilasjohdon kanssa. Se on kritisoinut kenraaleja siitä, että nämä eivät ole suostuneet erottamaan väliaikaista hallitusta.

Veljeskunnan mielestä hallitus pitäisi vaihtaa, sillä se ei ole onnistuneet puuttumaan Egyptin taloudellisiin ongelmiin. Lisäksi se ei ole tehnyt tarpeeksi turvallisuustilanteen huonontumisen ja demokratiaan siirtymisen helpottamisen suhteen, liike arvostelee.

Veljeskunta ilmoitti aikaisemmin, että se ei suunnittele oman ehdokkaan asettamista vaaleihin.

Päätös pyörrettiin sen jälkeen, kun useat Mubarakin hallinnon entiset jäsenet kertoivat harkitsevansa ehdokkuutta vaaleissa, veljeskunnan pääsihteeri Mahmoud Hussein sanoi eilen tiedotustilaisuudessa Kairossa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?