FLA: Foxconnin tehtailla Kiinassa vakavia työlakien rikkomuksia - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Järjestö: Foxconnin tehtailla vakavia työlakien rikkomuksia

Foxconn rikkoo tehtaillaan sekä Kiinan lakeja että tekemiään sopimuksia, FLA kertoo.

Applen toimitusjohtaja Tim Cook vieraili maaliskuussa Foxconnin tehtaalla Henanin maakunnassa Kiinassa.

30.3.2012 9:36 | Päivitetty 2.4.2012 15:32

Elektroniikan sopimusvalmistajan Foxconnin tehtaille Kiinassa tehdyt tarkastukset ovat paljastaneet vakavia Kiinan työlakien rikkomuksia, Fair Labor Association (FLA) kertoo.

Foxconn on Applen laitteiden suurin valmistaja ja Kiinassa paljastuneet käytännöt rikkovat myös Applen tammikuussa FLA:n kanssa tekemää sopimusta reilujen työolojen mukaisista menettelytavoista.

FLA:n tarkastajien paljastuksiin kuuluu muun muassa työaikamääräysten rikkomisia, ylityökorvausten ja palkkauksen puutteita sekä työturvallisuudesta ja -terveydestä huolehtimisen laiminlyöntejä.

Foxconnin on määrä saattaa työtunnit pykälien mukaisiksi ensi vuoden heinäkuuhun mennessä ja suorittaa maksamatta jääneet korvaukset yli 1,2 miljoonalle työntekijälleen, FLA sanoo.

Foxconnin on lisäksi palkattava, koulutettava ja majoitettava kymmeniä tuhansia uusia työntekijöitä pystyäkseen valmistamaan Applen, Dellin, Hewlett-Packardin ja muiden asiakkaidensa tuotteita lakien ja sitoumustensa mukaisesti.

(Oikaisu 2.4.2011: Uutisen otsikkoa on tarkennettu. Alkuperäisestä otsikosta saattoi syntyä väärä käsitys rikkomusten vakavuudesta.)

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?