OECD: Euroalueella saatetaan tarvita vielä lisätoimia - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

OECD: Euroalueella saatetaan tarvita vielä lisätoimia

Taloudellisen yhteistyön järjestö OECD uudistaa marraskuun ennusteensa euroalueen laimeasta kasvusta tänä vuonna ja varoittaa, että lisää tukitoimia saatetaan tarvita, jos velkakriisi uhkaa tukehduttaa talouden hauraan elpymisen.

Miehen kahvihetki kreikkalaisessa Kalamattan kaupungissa. OECD sanoo ennusteessaan, että euroalueella saatetaan yhä tarvita lisätoimia.

27.3.2012 12:11 | Päivitetty 27.3.2012 12:20

OECD:n mukaan kriisin kärjistyessä olisi esiteltävä uusia toimia rahajärjestelmän ylläpitämiseksi ja hintavakauden takaamiseksi. Myös korkojen pitäminen alhaalla pidemmän ajan voi tulla kysymykseen, joskin tähän liittyvät "viestiongelmat" on ratkaistava.

OECD uudisti tänään marraskuun ennusteensa, jonka mukaan euroalueen talous kasvaa tänä vuonna 0,2 prosenttia ja ensi vuonna tahti kiihtyy 1,4 prosenttiin.

Euroopan keskuspankki on lainannut kahdessa rahoitusoperaatiossaan pankeille yli tuhat miljardia euroa kolmivuotista rahaa ennätysalhaisella ohjauskorolla luottolaman ehkäisemiseksi.

OECD:n mukaan keskuspankin toimien vaikutukset ovat vielä kesken, mutta kasvunäkymä on epätavallisen epävarma ja riippuu viime kädessä velkakriisin ratkeamisesta. Vaikka tehokkaat toimet voivat johtaa ennakoitua nopeampaan luottamuksen ja investointien elpymiseen, on olemassa suuria riskejä alaspäin. Näiden toteutumista kiihdyttäisi tehokkaiden toimien puuttuminen.

OECD:n mukaan on pystytettävä riittävä palomuuri, jotta hyökkäykset niitä valtioita, joiden rahoitus on kunnossa, estettäisiin. Jatkossa pankkeja on mahdollisesti pääomitettava ja heikoimpia eurovaltioita tuettava jopa tuhannella miljardilla eurolla seuraavan kahden vuoden aikana.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?