Vesterbacka: Angry Birdsin avaruusversio ei tule Windows Phoneen - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Angry Birdsin avaruusversio ei tule Windows Phoneen

Julkaistu: 23.3.2012 9:37, Päivitetty 23.3.2012 11:22

Rovio ei tuo hittipelin uutta avaruusversiota, Angry Birds Spacea, lainkaan Windows-älypuhelimille. Nokialle Rovion päätös on iso takaisku.

Angry Birds -hittipelin uutta avaruusversiota Angry Birds Spacea ei tuoda lainkaan Microsoftin Windows Phone -käyttöjärjestelmään huonon kysynnän vuoksi, peliä julkaisevan Rovio Entertainmentin markkinointijohtaja Peter Vesterbacka sanoo.

– Olemme suosituin sovellus Windows Phonen sovelluskaupassa, mutta sen [Windowsin] tukeminen on suuri hanke, koko ohjelma on koodattava uudelleen, Vesterbacka perusteli Rovion päätöstä Bloombergin haastattelussa.

Ratkaisu on takaisku Windows-pohjaisia älypuhelimia tekevälle matkapuhelinyhtiö Nokialle. Rovion kärki on selkeästi suunnattu suosituimpien käyttöjärjestelmien suuntaan.

– Jos seuraa aktivointilukuja, niin Applen iOS ja Googlen Android -käyttöjärjestelmät ovat selkeästi suurempia kuin mikään muu alusta. Haluamme olla kaikilla näytöillä, mutta meidän on mietittävä pienemmille alustoille menemisen kustannuksia. Windows Phonen tukeminen vaatii teknisesti paljon työtä, Vesterbacka sanoi.

Angry Birds saattaa saavuttaa miljardin kumulatiivisen latauksen rajapyykin seuraavan muutaman kuukauden aikana, ja kahden miljardin latauksen raja saattaa ylittyä vuoden loppuun mennessä, Vesterbacka sanoi. Vielä vuoden 2010 lopussa latauksia oli tehty vain 50 miljoonaa.

Rovio aloitti uuden, avaruuteen sijoittuvan Angry Birds Spacen myymisen eilen. Yhtiö aikoo Vesterbackan mukaan esitellä pelin lisäversioita sekä kokonaan uuden pelimaailman vuoden loppuun mennessä.

Uusimman Angry Birdsin puuttuminen  saattaa vaikeuttaa Nokian tehtävää houkutella peliorientoituneita käyttäjiä Windows Phone -puhelimiensa ostajiksi. Nokia esittelee Windows Phone -puhelimensa seuraavaksi Kiinassa, jossa Angry Birds tuli markkinoille viime vuonna.

– Kiina on ollut toiseksi suurin markkinamme, mutta se on ollut nopeimmin kasvava alue jo jonkin aikaa. Saattaa hyvin olla, että Kiinasta tulee suurin markkina-alueemme tänä vuonna, Rovion Vesterbacka sanoi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?