Der Spiegel: Saksan keskuspankin pomo moittii Merkeliä - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Der Spiegel: Saksan keskuspankin pomo sättii Merkeliä

Tapana on, ettei työnantajaa moitita julkisuudessa. Nyt Saksan keskuspankin pomo Jens Weidmann kuitenkin moittii Saksan liittokansleri Angela Merkeliä ja koko maan hallitusta. Vaikka maan keskuspankilla onkin vahva asema, saksalaislehti Der Spiegel pitää Weidmannin kritiikkiä silti ylättavän kovana.

22.3.2012 9:56 | Päivitetty 22.3.2012 10:11

Der Spiegelin mukaan Saksan keskuspankin pääjohtaja Jens Weidmann ei pidä Saksan hallituksen valtiontalouden tasapainottamiseen tähtääviä toimia ollenkaan riittävinä. Hänen arvostelunsa kohteena on erityisesti liittokansleri Angela Merkel.

Saksalaislehti kyselee jo, onko Weidmannilla tätä menoa kohta enää yhtään ystävää politiikan ja talouden huipulla. Kyse ei ole nimittäin ensimmäisestä kerrasta, kun Weidmann arvostelee rajusti talouselämän vaikuttajia.

Aiemmin maaliskuussa hän vaati tiukennusta EKP:n vakuussääntöihin. Weidmann varoitti Euroopan keskuspankin pääjohtajaa Mario Draghia eurojärjestelmälle aiheutuvasta kasvavasta riskistä. Hän vaati, että euroalueen keskuspankki EKP palaa rahoituksessa tiukempiin vakuussääntöihin, jotka olivat käytössä ennen finanssikriisin alkamista.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?