Valtiovarainvaliokunta vienninedistämismatkalle Kiinaan - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Suomalaispoliitikot Kiinassa: Vienti ohjelmassa, ihmisoikeudet eivät

Valtiovarainvaliokunnan työ- ja elinkeinojaosto on aloittanut tänään viikon kestävän matkansa Kiinaan. Matkan tarkoituksena on edistää Suomen vientiä. Eduskunnan tiedotteen mukaan ihmisoikeudet eivät sisälly matkaohjelmaan.

21.3.2012 19:10 | Päivitetty 21.3.2012 18:50

Valtiovarainvaliokunnan työ- ja elinkeinojaosto on aloittanut tänään viikon kestävän matkansa Kiinaan. Matkan tarkoituksena on edistää Suomen vientiä Kiinaan sekä keskustella kiinalaisten sijoituksista Suomeen.

Matkalle lähtevät kansanedustajat tapaavat matkallaan Kiinan valtion ja elinkeinoelämän edustajia sekä Pekingissä että Shanghaissa. Tavoitteena on edistää Suomen viennin lisäämistä Kiinaan. Suomen vienti Kiinaan on tällä hetkellä 2,7 miljardia euroa.

Lisäksi kansanedustajat aikovat keskustella Kiinan ja EU:n välisestä yhteistyöstä ja rahoitusmarkkinoiden kehityksestä pankkikriisissä. Esillä ovat myös suomalainen ympäristöteknologia, puhtaan teknologian tuotteet sekä uudenlainen kaupunkirakentaminen.

Eduskunnan tiedotteen mukaan matkan ohjelmaan ei sisältynyt tapaamisia kansalaisjärjestöjen tai ihmisoikeusaktivistien kanssa.

Matkaa johtaa valtiovarainvaliokunnan työ- ja elinkeinojaoston puheenjohtaja Jouko Skinnari (sd.). Skinnarin lisäksi matkalla on mukana kansanedustajia kokoomuksesta, keskustasta, perussuomalaisista ja vasemmistoliitosta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?