Espanjan asuntohinnat painuivat ennätystahtia loppuvuonna - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Espanjan asuntohinnat ennätyslaskussa

Asuntojen hinnat laskivat taloustaantumasta kärsivässä Espanjassa viime vuoden lopussa ennätysvauhtia. Tämä on merkki siitä, että kiinteistökriisi rasittaa edelleen paikallisia rahalaitoksia ja kotitalouksia.

15.3.2012 14:36 | Päivitetty 15.3.2012 14:24

Asuntojen hinnat laskivat loka-joulukuussa keskimäärin 11,2 prosenttia vuotta aikaisemmasta, kun vastaava vuosilasku kolmannella neljänneksellä oli 7,4 prosenttia.

Edellisestä neljänneksestä hinnat laskivat loppuvuonna 4,2 prosenttia, kertoi maan tilastolaitos INE.

Lukemat ovat heikoimpia sen jälkeen kun asuntohinnoista alettiin pitää rekisteriä vuonna 2008. Espanjan vuosikymmenen kestänyt kiinteistöbuumi oli huipuissaan vuoden 2007 kolmannella neljänneksellä. Siitä hinnat ovat tulleet alas jo yli viidenneksen.

Pääministeri Mariono Rajoyn hallitus on ennakoinut maan talouden supistuvan tänä vuonna 1,7 prosenttia. Hallitus määräsi helmikuun alussa, että pankkien on tehtävä aiempaa suuria varauksia kiinteistötappioiden varalta, mikä voi vauhdittaa asuntojen hinnanlaskua edelleen.

Talouslehti Wall Street Journalin mukaan Espanjan asuntojen hinnanlasku vastaa nyt sitä tahtia, mikä nähtiin Yhdysvalloissa heti vuoden 2008 finanssikriin jälkeen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?