Kuluttajahintojen nousu hidastui hieman - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Etenkin ruoka ja asuminen kallistuivat helmikuussa

Kuluttajahintojen nousuvauhti eli inflaatio hidastui aavistuksen helmikuussa. Hintanousun takana oli etenkin asumisen ja ravinnon kallistuminen.

14.3.2012 9:37 | Päivitetty 14.3.2012 9:41

Tilastokeskuksen mukaan kuluttajahinnat olivat viime kuussa keskimäärin 3,1 prosenttia korkeammalla kuin vuotta aiemmin. Tammikuussa inflaatiovauhti oli 3,2 prosenttia.

Inflaatiota kiihdytti helmikuussa eniten asumisen ja ravinnon kallistuminen. Asumiskustannuksia nostivat erityisesti korkojen nousu, energian kallistuminen sekä vuokrankorotukset. Elintarvikkeiden hintoja vauhditti lihan, maitotuotteiden, alkoholittomien juomien sekä makeisten ja jäätelön kallistuminen.

Myös alkoholijuomien, liikennepolttoaineiden ja ravintola- ja kahvilapalvelujen kallistuminen vauhditti inflaatiota. Yleistä hintatason nousua hillitsi eniten kulutuselektroniikan ja tietoliikennepalvelujen halpeneminen edellisvuodesta.

Tammikuusta helmikuuhun kuluttajahinnat nousivat 0,6 prosenttia.

Suomen inflaatio ylitti helmikuussa euromaiden keskimääräisen inflaation. EU:n tilastoviraston Eurostatin alustavien tietojen mukaan euromaiden inflaatio oli 2,7 prosenttia. Suomessa inflaatio oli EU:n mittaustavalla laskettuna 3,0 prosenttia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?