EKP:n Draghi: Euroalueen talous vakautumassa - inflaatio pysyy yli 2 %:ssa - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Draghi: Inflaatio tänä vuonna yli kaksi prosenttia

Euroopan keskuspankin pääjohtajan Mario Draghin mukaan tuoreet makroindikaattorit vahvistavat merkit euroalueen talouden "vakautumisesta".

8.3.2012 16:57 | Päivitetty 8.3.2012 18:02

Draghi sanoi tänään EKP:n korkokokouksen jälkeisessä tiedotustilaisuudessa, että talousnäkymät ovat vielä alttiina ”alaspäin suuntautuville riskeille”. Kasvua voivat uhata muun muassa velkakriisi ja raaka-aineiden korkoa hintataso.

Draghi sanoi myös, että inflaatio pysyy todennäköisesti yli kahdessa prosentissa kuluvana vuonna. Inflaationäkymissä on häneen mukaansa yhä riskejä nousun suuntaan. Inflaatiota voi kiihdyttää verojen korotukset ja öljyn hinnan nousu.

EKP odottaa inflaation hidastuvan alle kahteen prosenttiin ensi vuonna.

Draghin mukaan EKP:n kolmen vuoden rahoitusoperaatioilla (LTRO) on ollut positiivinen vaikutus talouteen ja rahoitusympäristö on parantunut huomattavasti. Hän patisti euroalueen hallituksia jatkamaan tilanteen parantamista.

EKP-johtaja sanoi, että kaksi LTRO-rahoitusoperaatiota ovat olleet ehdottomasti menestyksiä, koska riskiympäristö on parantunut valtavasti. EKP katsoo myös luottamuksen kohentuneen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?