Sanoma myy kioskinsa norjalaiselle Reitanille 130,7 milj. eurolla - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Sanoma myy R-kioskit norjalaisyhtiölle

Sanoma myy kioskitoimintansa Suomessa, Liettuassa ja Virossa sekä lehtijakeluliiketoimintansa Virossa ja Liettuassa norjalaiselle Reitan Servicehandelille. Kaupan arvo on 131 miljoonaa euroa. myös Rautakirja-tavaramerkki siirtyy Reitanille.

5.3.2012 9:35 | Päivitetty 5.3.2012 12:58

Mediakonserni Sanoma kirjaa 130,7 miljoonan euron kaupasta noin 80 miljoonan euron kertaluonteisen myyntivoiton.

Kauppa vaatii toteutuakseen EU:n kilpailuviranomaisten hyväksynnän. Sanoma arvioi, että se saadaan kahden kuukauden sisällä viranomaiskäsittelyn alkamisesta.

Sanoman toimitusjohtaja Harri-Pekka Kaukonen sanoo tiedotteessa, että toimintojen myynti tukee yhtiön strategiaa keskittyä kuluttajamediaan ja oppimiseen.

– Kauppa on myös selkeä osoitus halustamme vahvistaa tasettamme. Se myös mahdollistaa portfoliomme jatkokehittämisen, hän lisää.

Myytyjen liiketoimintojen liikevaihto oli viime vuonna noin 375 miljoonaa euroa ja liikevoitto ilman kertaluonteisia eriä noin 15 miljoonaa euroa. Noin 2 600 työntekijää siirtyy uudelle työnantajalle.

Kaupan jälkeen Trade-liiketoimintayksikkö koostuu Suomen lehtijakelusta ja markkinointipalveluista sekä Viron kirjakauppaliiketoiminnasta.

Kaupan arvioidaan vaikuttavan Sanoma-konsernin tämän vuoden näkymiin. Konsernin liikevaihdon arvioidaan nyt laskevan hieman. Liikevoiton ilman kertaluonteisia eriä arvioidaan edelleen olevan noin 10 prosenttia liikevaihdosta ja osakekohtaisen tuloksen ilman kertaluonteisia eriä odotetaan kasvavan kuluvana vuonna.

Aikaisemmin liikevaihdon arvioitiin kasvavan hieman pääasiassa Hollannista ja Belgiasta hankittujen SBS:n liiketoimintojen vuoksi.

Taloussanomat kuuluu Sanoma-konserniin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?