Peugeot ja GM aloittavat yhteistyön – kahden miljardin dollarin säästöt tavoitteena - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Peugeot ja GM aloittavat yhteistyön

Ranskalainen Peugeot ja yhdysvaltalainen General Motors aloittavat yhteistyön, jonka tarkoituksena on hankkia kahden miljardin dollarin vuotuiset säästöt. Analyytikkojen mukaan autojen suunnitteluun keskittyvässä yhteistyössä on riskinsä.

29.2.2012 21:02 | Päivitetty 29.2.2012 21:02

Autonvalmistajat Peugeot ja General Motors (GM) aloittavat yhteistyön, jonka tarkoituksena on pienentää yhtiöiden kustannuksia yhteensä kahdella miljardilla dollarilla vuodessa.

Sopimuksen mukaan yhdysvaltalainen GM ostaa ranskalaisen Peugeot'n osakkeita noin miljardilla eurolla, ja siitä tulee ranskalaisvalmistajan toiseksi suurin omistaja.

Yhtiöt aloittavat yhteistyön autojen suunnittelussa ja kehitystyössä, autonvalmistajat sanoivat keskiviikkona tiedotteessa. Yhteistyö keskittyy pienten ja keskikokoisten autojen kehitystyöhön.

Ranskan teollisuusministeri Eric Bessonin mukaan sopimus ei kata autonvalmistajien tuotannollisia prosesseja.

Kustannussäästöjä ei odoteta syntyvän seuraavan kahden vuoden aikana, mutta yhtiöt vakuuttivat yhteistyön lopulta johtavan kahden miljardin dollarin vuosisäästöihin. Peugeot ja GM eivät tiedottaneet tehtaiden sulkemisesta tai henkilöstövähennyksistä.

Uutistoimisto Reutersin haastattelemien analyytikkojen mukaan Peugeot tarvitsee GM:ää mutta GM ei Peugeot'tä.

Peugeot ja GM:n omistama Opel ovat olleet vaikeuksissa Euroopan markkinoilla viime vuosina. Reutersin haastatteleman analyytikon mukaan "ei vain voi laittaa kahta kokonaisuutta yhteen ja odottaa ihmeiden tapahtuvan".

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?