Fivalta sakot FIM:lle rahastojen sijoitusrikkomuksista

Finanssivalvonta (Fiva) on määrännyt FIM Varainhoidolle 6 000 euron rikemaksun. Yhtiö on rikkonut sijoitusrahastolain varojen sijoittamista koskevia rajoituksia, Fiva kertoo tiedotteessaan.

| Päivitetty

FIM:n Premier Selection -sijoitusrahaston omistukset kohderahastoissa ovat ylittäneet laissa säädetyn enimmäisrajan usean rahaston osalta viime vuoden kesä–lokakuussa.

Sijoitusrahastolain mukaan rahastoyhtiö saa hankkia sijoitusrahaston omistukseen enintään yhden neljäsosan saman sijoitusrahaston osuuksista.Lisäksi joukko muita FIM:n rahastoja on sijoittanut sellaisiin rahastoihin, joiden säännöt sallivat enintään 20 prosentin sijoittamisen toisiin rahastoihin.

Sijoitusrahastolain mukaan sijoitusrahaston varoja ei voida sijoittaa sellaisen sijoitusrahaston osuuksiin, jonka varoista enemmän kuin yksi kymmenesosa saadaan rahaston sääntöjen mukaan sijoittaa toisten sijoitusrahastojen osuuksiin.

FIM on itse ilmoittanut rikkeistä Fivalle ja ryhtynyt oma-aloitteisesti toimiin toimintatapojensa korjaamiseksi, Fiva kertoo. Rikemaksupäätös ei vielä ole lainvoimainen, sillä FIM:llä on 30 päivää aikaa valittaa päätöksestä Helsingin hallinto-oikeuteen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?