Kokoomus ei innostu Urpilaisen solidaarisuusverosta

Kokoomuksen varapuheenjohtaja Sampsa Kataja otti osaa valtiovarainministeri Jutta Urpilaisen (sd.) sytyttämään verotuskeskusteluun. – Työn verotuksen kiristäminen on pahinta myrkkyä työllisyydelle, Kataja varoittaa.

Valtiovarainministeri Jutta Urpilainen ehdottaa uutta veroluokkaa kovatuloisille.

26.2.2012 15:39 | Päivitetty 26.2.2012 16:24

– Jopa seitsemän miljardin rakenteellista alijäämää ei korjata vain leikkauksilla ja veronkorotuksilla, vaan ainoa pysyvä lääke on talouskasvu. Siksi sopeutustoimet on valittava siten, että ne eivät vaaranna Suomen kilpailukykyä ja talouskasvua, varapuheenjohtaja toteaa.

Valtiovarainministeri Urpilainen esitti eilen Sdp:n puheenjohtajapäivillä uutta veroluokkaa kovatuloisille. Ehdotuksen mukaan yli 100 000 euroa vuodessa ansaitseville luotaisiin uusi, määräaikainen tuloluokka, solidaarisuusvero.

Urpilainen sanoi puheessaan, että vero suurituloisille ei pelasta valtiontaloutta, mutta että se olisi tärkeä teko oikeudenmukaisuuden kannalta, Ylen uutiset kirjoittaa.

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jan Vapaavuori kommentoi myös Urpilaisen ehdotusta.

Vapaavuori totesi, että hallituksen kevään talouspäätöksillä pyritään luomaan uskottava kokonaispaketti talouden saattamiseksi tasapainoon.

– Yksittäisenä erilliskysymyksenä emme voi solidaarisuusveroa kannattaa emmekä muutenkaan näe sille aihetta, mutta osana riittävän jämäkkää talouden sopeutuskuuria veronkorotus näyttäytyy eri valossa, eikä sitä siksi pidä sulkea vaihtoehtojen ulkopuolelle, Vapaavuori totesi Verkkouutisten mukaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?