Hautala asuntokohusta: "Asia on loppuun käsitelty"

Ministeri Heidi Hautalan mukaan Finnairin toimitusjohtajan Mika Vehviläisen asuntokauppa-asia on nyt loppuun käsitelty. Hän tapasi tänään Finnairin hallituksen puheenjohtajan Harri Sailaksen keskustellakseen Finnairin ja Ilmarisen kytköksistä.

17.2.2012 16:39 | Päivitetty 17.2.2012 20:24

Valtion omistajaohjauksesta vastaava ministeri Heidi Hautala (vihr.) tapasi tänään Finnairin hallituksen puheenjohtajan Harri Sailaksen. Hautala ja Sailas keskustelivat Finnairin toimitusjohtaja Mika Vehviläisen asuntojärjestelystä syntyneestä kohusta.

Vehviläinen myi Helsingin ydinkeskustassa sijaitsevan asuntonsa työeläkeyhtiö Ilmariselle, joka on Finnairin suuromistaja ja jonka toimitusjohtaja Sailas on. Vehviläinen jäi perheineen asuntoon vuokralle, ja Finnair maksaa vuokran työsuhde-etuna.

Valtioneuvoston kanslian tiedotteen mukaan Hautala ja Sailas keskustelivat asioista ”huolellisesti ja hyvässä hengessä”.

– Asuntokauppa- ja vuokrausprosessista keskusteltiin yksityiskohtaisesti. Ministeri on vakuuttunut siitä, että kaikki on sujunut hyvän hallintotavan ja lakien mukaan, tiedotteessa sanotaan.

Hautala ja Sailas sopivat, että Finnair käy läpi ja tuo esiin liiketoiminnalliset kytkökset, joita sen ja Ilmarisen välillä on. Lisäksi Finnair tarkentaa eettistä ohjeistustaan tarvittaessa. Myös Ilmarinen käsittelee jatkossa vastaavat asiat hallituksessaan avoimuuden lisäämiseksi.

Vehviläisen asuntojärjestelystä syntynyt kohu on tämän päivän keskustelujen jälkeen Hautalan osalta loppuun käsitelty, tiedotteessa sanotaan.

Suomen valtio omistaa Finnairista 55,8 prosenttia, mutta Hautala sanoi viime viikolla valtion harkitsevan enemmistöosuudesta luopumista.

Hautala ja Sailas keskustelivat myös Finnairin vaikeasta taloustilanteesta ja strategiasta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?