Yle: Finnairin ja Ilmarisen johtajat Hautalan puheille

Valtion omistajaohjauksesta vastaava ministeri Heidi Hautala (vihr.) tapaa tänään lentoyhtiö Finnairin ja eläkevakuutusyhtiö Ilmarisen toimitusjohtajat Mika Vehviläisen ja Harri Sailaksen, Yle kertoo.

17.2.2012 11:40 | Päivitetty 17.2.2012 11:42

Hautala sanoi eilen eduskunnan kyselytunnilla, että Sailaksen pitäisi pohtia asemaansa Finnairin hallituksen puheenjohtajana.

Sailaksen asemasta on syntynyt keskustelua, kun alkuviikosta ilmeni, että Ilmarinen osti Finnairin Vehviläiseltä arvoasunnon, jonka se vuokrasi Finnairille Vehviläisen työsuhdeasunnoksi. Ilmarinen on yksi Finnairin omistajista ja Finnair Ilmarisen suurimpia asiakkaita.

Helsingin Sanomien mukaan Ilmarinen maksoi Vehviläisen asunnosta keskimääräistä enemmän. Asunnon 1,8 miljoonan euron kauppahinta vaikuttaa HS:n tarkastelemien tilastojen valossa suurelta. Vehviläisen asunnosta maksettiin 6 593 euroa neliöltä, mikä on enemmän kuin saman kadun pienten ja keskikokoisten asuntojen toteutunut myyntihinta keskimäärin.

Ylen Ykkösaamun haastatteleman Hautalan mukaan Finanssivalvonta on päättänyt selvittää Ilmarisen sijoituksen. Hän katsoo, että silloin kaupasta saadaan objektiivinen kuva.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?