Hautala: Kaikki tiedot Finnair-johtajan asuntokaupoista julki

Omistajaohjauksesta vastaava ministeri Heidi Hautala aikoo jatkossa kiinnittää enemmän huomiota valtionyhtiöiden hallitusten riippumattomuuteen.

| Päivitetty

Omistajaohjausministeri Heidi Hautala (vihr.) sanoo puolueensa blogissa, että on hyvä asia, että Finnairin toimitusjohtajan Mika Vehviläisen ja eläkeyhtiö Ilmarisen asuntokaupat tulivat julki.

– Olen edellyttänyt, että kaikki asiaan liittyvät yksityiskohdat tuodaan julkisuuteen. Tämä on erityisen tärkeää silloin, kun osapuolten väliset sidokset ovat niinkin tiiviit kuin Ilmarisen ja Finnairin kohdalla. Mikäli kaikki järjestelyt on tehty markkinahintaisesti ja esteelliset osapuolet ovat pidättäytyneet päätöksenteosta, asiassa ei ole tehty mitään väärää, Hautala kirjoittaa.

– Aion kuitenkin vastaisuudessa kiinnittää enemmän huomiota siihen, että valtionyhtiöiden hallitusten riippumattomuus on kristallinkirkasta ja sidonnaisuudet eivät millään muotoa haittaa omistajan edun ajamista, hän sanoo.

Hautalan mukaan aina välillä saadaan muistutus siitä, että Suomi on pikemminkin klubi kuin maa.

– Siksi valtion tulee omistajana myös laajentaa ja monimuotoistaa yhtiöiden hallitustyöhön osallistuvien henkilöiden joukkoa, hän linjaa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?