Skoda piristi Roomsterin ulkoasua kylkipaneeleilla - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Skoda somisti Roomsterinsa partiopoikatyylillä

Skoda luottaa siihen, että pieni ulkoilmahenkinen kuorrutus saa perusperheautonkin näyttämään ihan uudelta tuotteelta. Pieni tila-auto Roomster sai suojakseen Scout-malleista tutut kylkipaneelit.

11.2.2012 6:10 | Päivitetty 10.2.2012 16:05

Pieniä, muotoilultaan muhkeita minitila-autoja on markkinoilla Roomsterin lisäksi jo jonkin verran, muun muassa Kia Venga, Toyota Verso-S sekä Nissan Note.

Skoda-ostajat ovat ilmeisesti pitäneet valmistajan maastohenkisistä malliversioista, joista Skoda käyttää nimeä Scout (partiolainen, tiedustelija).

Ilmankos nyt myös Roomster on nyt ulkonäkö-uudistuksessa saanut kuorrutteekseen Scout-malleista tutut, hiukan tavallista kovapintaisemman näköiset suojuspaneelit.

Muuten auto on tekniikaltaan samanlainen kuin ennenkin, eikä sitä tällä alustalla ja normaalilla maavaralla kannata viedä kolhiintumaan metsäautoteille.

Ilta-Sanomien koeajajien mielestä muovisuudestaan huolimatta panelointi piristää Roomsterin ulkoasua sopivasti. Varustelu ja tekniikka säilyivät ulkoasu-uudistuksessa ennallaan, mutta verolliset hinnat laskivat noin 1300–1500 euroa.

Koeajajilta kehuja saa Roomsterin (1.2 TSI 105 hv) ohjaustuntuma talvikelillä sekä polttoainetalous.

Muunneltavat tilat riittävät hyvin nelihenkiselle perheelle.

Lieviä moitteita saa varustelu: automaatti-ilmastoinnin saa vakiona vasta ylemmissä varustetasoissa. Myös takaoviin piilotetuissa ovenkahvoissa voi olla totuttelemista. Lisäksi näkyvyys sivulle ei ole paras mahdollinen.

Yhteenvetona koeajajien mielestä Roomsterin hinta-laatusuhde on sisällä kunnossa, ja ajettavuuskin on monikäyttöisyyden lisäksi kohdallaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?