Opel Zafira sai kolmannen mallisukupolven ja lisää hintaa - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Uuden sukupolven Opel Zafira kasvoi ja kallistui

Kuvituskuva
Julkaistu: 8.2.2012 14:21, Päivitetty 8.2.2012 14:27

Keskikokoisten tila-autojen muodinluoja Opel Zafira on päässyt jo kolmanteen mallisukupolveensa. Vieläkö veteraani pärjää uudempia kilpailijoitaan vastaan?

Kolmetoista vuotta sitten markkinoille tullut ensimmäinen versio Opel Zafirasta aloitti keskikokoisten, 7-paikkaisten tila-autojen mallikilpailun.

Zafiran rakenteissa oli paljon pieniä nokkeluuksia, jotka erottivat sen silloisista jenkkien minivan-rohjakkeista ja eurovalmistajien pakettiautomaisista tuotoksista.

Esimerkiksi kolmannen penkkirivin istuimet painuivat piiloon tasaiseksi lattiaksi: useimmissa muissa tila-autoissa istuimia ei saanut muuten pois tieltä kuin irrottamalla ja kantamalla ne varastoon.

Nyt sama ratkaisu on käytössä yleisesti tämäntyylisissä autoissa, joskus paremmin ja joskus huonommin toteutettuna.

Isompi muoto, siltiyhä takaa ahdas

Ilta-Sanomien koeajajien mielestä uusi Zafira on kelpo tila-auto, mutta nykyisessä kilpailutilanteessa moni muu valmistaja on jo ajanut veteraanin ohi. Opelin hintakin on noussut edellisversiosta.

Zafira tehdään samalle perusrakenteelle Opel Astran, Chevrolet Cruzen ja Orlandon kanssa. Linjakas muotoilu hämää: oikeasti Zafira on lyhyempi kuin esimerkiksi Opel Insignia ja Astran farmari.

Vaikka Zafira on edellistä malliversiotaan parikymmentä senttiä pitempi, matkustamotiloissa tulee helposti ahdasta, mikäli kaikki penkkirivit ovat käytössä.

Koeajajat pitivät Zafiran suuria takaovia hankalina: liukuovet olisivat parkkipaikoilla kätevämpi vaihtoehto.

Moottorivalikoimakin on alussa niukka: tarjolla on vain koeajossakin ollut 1,4-litrainen (140 hv) bensiiniturbo sekä kaksilitrainen turbodiesel (130 ja 165 hv). Molempiin saa myös kuusipykäläisen automaattivaihteiston. Kulutus nousee muhkeuden takia hieman tavanomaista henkilöautoa isommaksi.

Rengasmelu erottuu nastarenkailla selvästi, vaikka muuten Zafira on hiljainen auto. Ohjaus on tunnokas ja alusta mukava: kokonaisuus sopii hyvin jokapäiväisessä käytössä olevaan perheautoon.

Ilta-Sanomien koeajajat arvelevat silti, ettei nyky-Zafirasta enää tule ensimmäisen malliversion kaltaista monopolituotetta. Niin monet kilpailijat pystyvät tarjoamaan samat ominaisuudet samalla hinnalla.

Tuoreimmat osastosta