Realian Kyhälä: Vuokrat jatkavat kasvuaan erittäin voimakkaasti

Vuokrat kallistuvat erittäin voimakkaasti, uskoo asunto- ja toimitilakonserni Realia Groupin toimitusjohtaja Risto Kyhälä. Hänen mukaansa käännettä parempaan ei ole odotettavissa, koska vuokra-asuntoja ei rakenneta riittävästi.

| Päivitetty

Asuntojen hinnanlasku ei näy vuokramarkkinoilla. Yleinen vuokrataso on ollut kasvussa, ja asunto- ja toimitilakonserni Realia Groupin toimitusjohtaja Risto Kyhälä uskoo vuokrien jatkavan kallistumistaan.

– Asuntojen vuokrahinnat jatkavat kasvuaan erittäin voimakkaasti. Indeksitasolla vuokraindeksi tulee lyömään asuntojen hintaindeksin kesään mennessä, Kyhälä arvelee.

Asuntomarkkinoiden tilanne onkin monimutkainen. Kyhälä vertaa sitä pörssiin, jossa yritykset tekisivät kovaa tulosta, mutta kurssit olisivat laskussa. Sijoittajanäkökulmasta reaktio on selvä, kiinnostus vuokra-asuntoja kohtaan lähtee kasvuun.

Kyhälän mukaan tässä on syy, miksi pienten asuntojen hinnat eivät voi laskea. Vuokra-asuntoja ei rakenneta tarpeeksi vastamaan kasvavaan kysyntään. Näin ollen kasvupaineet vuokrissa jatkunevat.

Kyhälän mukaan sekä vuokra-asuntojen hintojen että vuokrien kasvupaineita olisi mahdollista hillitä vuokra-asuntojen ”hallitulla ylituotannolla”.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?