HS: Ihmisoikeudet Suomen kehitysavun ohjenuoraksi - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

HS: Ihmisoikeudet Suomen kehitysavun ohjenuoraksi

Suomi alkaa korostaa ihmisoikeuksia kehitysavun ehtona, tiistain Helsingin Sanomat kirjoittaa. Samalla kolmekymmentä vuotta jatkunut kehitysapu Nicaraguaan on loppumassa.

7.2.2012 11:05 | Päivitetty 7.2.2012 11:06

Suomi alkaa korostaa ihmisoikeuksia kehitysavun ehtona, kertoo tiistain Helsingin Sanomat. Kehitysyhteistyöministeri Heidi Hautalan (vihr.) mukaan kehitysapua vastaanottavia valtioita painostetaan huolehtimaan siitä, että ihmisoikeudet toteutuvat. Huono ihmisoikeustilanne voi olla avun epäämisen peruste.

Hautalan mukaan Suomen olisi pitänyt puuttua ihmisoikeuskysymyksiin aktiivisemmin.

– Kehityspolitiikka on ollut hampaatonta, jos se ei ota ihmisoikeuskysymyksiä huomioon. Tämä on juuri se, mitä haluan muuttaa, Hautala sanoo HS:lle.

Hallituksen on tarkoitus hyväksyä uusi, ihmisoikeuksia köyhyyden vähentämisessä korostava kehityspoliittinen ohjelma maaliskuun alkuun mennessä.

Uudella politiikalla on vaikutuksensa. Suomi on lopettamassa kehitysapunsa kolmekymmentä vuotta apua saaneelle Nicaragualle, joka on muuttunut diktatuuriksi presidentti Daniel Ortegan käsissä. Neuvottelut avun jatkamisesta ovat käynnissä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?