Sanoman liikevoitto kasvoi selvästi loka-marraskuussa - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Sanoman liikevoitto kasvoi selvästi - ylitti ennusteet

Viestintäkonserni Sanoman vuoden viimeisen neljänneksen liikevoitto kasvoi reippaasti ja ylitti selvästi analyytikkoennusteet. Liikevaihto oli pienessä kasvussa.

7.2.2012 9:20 | Päivitetty 7.2.2012 10:03

Sanoma odottaa liikevaihtonsa kasvavan hieman tänä vuonna ja liikevoiton ilman kertaeriä olevan noin 10 prosenttia liikevaihdosta.

Sanoman hallitus ehdottaa osingoksi 0,60 euroa osakkeelta, kun viime vuonna osinko oli 1,10 euroa.

Sanoman ilman kertaeriä laskettu liikevoitto oli loka-joulukuussa 60,6 miljoonaa euroa, kun se vuotta aikaisemmin oli 34,5 miljoonaa euroa. Kasvua oli lähes 76 prosenttia.

Sanoman mukaan rakennemuutokset selittävät suurimman osan liikevoiton kasvusta. Liikevoitto ilman kertaeriä sisältää 11,1 miljoonaa euroa SBS:n televisiotoiminnan ostoon liittyviä kertaluonteisia kuluja, joita ei ole kuitenkaan luokiteltu kertaluonteisiksi.

Liikevoitto kertaerien kanssa oli 51,9 miljoonaa euroa, kun se vuotta aiemmin oli 27,4 miljoonaa euroa. Uutistoimisto Bloombergin keräämässä ennusteessa analyytikot odottivat liikevoitoksi 40,5 miljoonaa euroa.

Eropaketit näkyivät kertakuluissa 

Negatiivisia kertaeriä liikevoittoon sisältyi kaikkiaan 8,7 miljoonaa euroa, kun niitä vuotta aiemmin oli 7,2 miljoonaa euroa. Kertaerät koostuivat myyntivoitoista, rakennejärjestelykustannuksista ja tietojärjestelmiin liittyvistä alaskirjauksista. Näitä rakennejärjestelykustannuksia olivat esimerkiksi eläke- ja eropaketit, joiden seurauksena 33 työntekijää lähti yhtiöstä viime vuonna ja 225 työntekijää lähtee kuluvana vuonna. Pakettikulut kirjattiin suurelta osin neljännelle neljännekselle.

Tulos ennen veroja nousi 34,4 miljoonaan euroon. Vuotta aiemmin tulos oli 0,8 miljoonaa euroa tappiollinen. Osakekohtainen tulos oli 0,11 euroa, kun se vuosi sitten oli 0,01 euroa miinuksella.

– Tuloksemme neljännellä vuosineljänneksellä oli vakaa kasvavasta taloudellisesta epävarmuudesta huolimatta. Tämä osoittaa selvästi kykymme sopeutua nopeasti ympäristön muutoksiin. Liikevoiton ja rahavirran merkittävä kasvu saavutettiin, kun toimintojen sopeuttamista ja rakennemuutoksia jatkettiin painopistealueidemme mukaisesti, sanoo toimitusjohtaja Harri-Pekka Kaukonen osavuosikatsauksessa.

Liikevaihto kasvoi 1,1 prosenttia

Sanoman liikevaihto kasvoi loka-marraskuussa 1,1 prosenttia 725,4 miljoonaan euroon. Kasvu tuli lähinnä ostetusta Hollannin ja Belgian televisio- ja lehtitoiminnasta. Analyytikot olivat ennustaneet Sanoman liikevaihdon olevan keskimäärin 731,5 miljoonaa euroa ennustehaarukan ollessa laaja.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?