Sonyn tappio odotettua syvempi - koko vuoden ennuste synkkeni - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Tulvat ja vahva jeni syventävät Sonyn tappioita

Japanilainen elektroniikkajätti Sony painui tilivuotensa kolmannella neljänneksellä tappiolle. Yhtiö kasvatti selvästi myös koko tilivuoden tappioennustettaan. Yhtiön mukaan Thaimaan tulvat ja jenin vahvistuminen syvensivät tappioita.

2.2.2012 17:25 | Päivitetty 2.2.2012 17:25

Samalla Sony kaksinkertaisti arvionsa maaliskuussa päättyvän tilikautensa tappiosta. Kun yhtiö vielä marraskuussa arvioi, että 12 kuukauden tappio on 90 miljardia jeniä, nyt ennuste on synkistynyt 220 miljardiksi jeniksi eli 2,2 miljardiksi euroksi.

Sonyn nettotappio joulukuussa päättyneeltä tilikauden kolmannelta neljännekseltä oli 159 miljardia jeniä eli noin 1,6 miljardia euroa. Analyytikot olivat odottaneet pienempää eli 43 miljardin jenin tappiota.

Yhtiö syyttää koko vuoden ennusteen heikennyksestä jenin vahvistumista, Thaimaan tulvien aiheuttamia haittoja tuotannolle ja kulukirjauksia lcd-näyttöjä valmistavasta yhteisyrityksestä Samsungin kanssa, josta Sony on luopumassa.

Sony on myös leikannut myyntitavoitteitaan kameroiden, tietokoneiden ja Playstation 3 -konsoleiden osalta. Yhtiö sanoi myös, että sen matkapuhelinyksikkö on menestynyt odotettua huonommin. Televisioiden osalta Sony piti myyntitavoitteensa 20 miljoonassa kappaleessa.

Sony nimitti eilen pääjohtajakseen yhtiön kuluttajatuotteista vastanneen Kazuo Hirain. Hirai korvaa hallituksen puheenjohtajaksi siirtyvän Howard Stringerin huhtikuun alusta lähtien.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?