Facebook: Google, Microsoft ja Twitter kilpailevat kanssamme - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Näitä Facebook pelkää

Facebook on kertonut listautumishakemuksessaan, keitä se pitää pahimpina kilpailijoinaan. Listalla on joukko internet-yhtiöitä Yhdysvalloissa ja muualla maailmassa.

2.2.2012 11:44 | Päivitetty 2.2.2012 12:05

Yhteisösivusto Facebook ilmoitti odotetusti listautuvansa pörssiin Yhdysvalloissa. Yhtiö kertoo listautumishakemuksessaan muun muassa sen, keitä se pitää kilpailijoinaan.

Ensimmäisenä ja useimmin hakemuksessa mainitaan hakukoneyhtiö Google. Facebook ilmoittaa kilpailevansa laajasti Googlen yhteisöpalvelujen, kuten Google+-yhteisön, kanssa. Lisäksi Facebook kilpailee Googlen Orkut-yhteisöpalvelun kanssa. Orkut on suosittu Intiassa ja Brasiliassa.

Hakemus kertoo, että Google on yhdistänyt yhteisönsä muihin palveluihinsa, kuten nettihakuihin ja Anrdoid-käyttöjärjestelmään.

Googlen lisäksi Facebook pitää vakavimpina kilpailijoinaan ohjelmistoyhtiö Microsoftia ja mikrobloggauspalvelu Twitteriä, jotka kaikki tarjoavat laajan valikoiman tuotteita ja verkkopalveluita, sisältöä ja verkkomainonnan ratkaisuja.

Facebookin mukaan kilpailijoita ovat myös tietyt matkapuhelinalan yhtiöt, joilla on Facebookin kanssa kilpailevia ratkaisuja.

Haastajia ovat myös perinteiset mediayhtiöt ja verkkomediat, joiden kanssa Facebook kilpailee mainostajien rahoista.

Google pitää kilpailijoinaan myös muita Yhdysvaltojen ulkopuolella toimivia yhteisöpalveluja, kuten japanilaista Mixiä, korealaista Cyworldiä sekä vKontaktea Venäjällä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?