UPM myy pakkauspaperituotantonsa Billerudille - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

UPM myy pakkauspaperituotantonsa ruotsalaisille

Metsäyhtiö UPM myy pakkauspaperivalmistuksensa ruotsalaiselle pakkauspaperiyhtiölle Billerudille. Kaupan arvo on 130 miljoonaa euroa.

1.2.2012 10:24 | Päivitetty 1.2.2012 10:19

UPM arvioi myyntivoiton olevan yli 50 miljoonaa euroa. Kauppaan sisältyy kaksi pakkauspaperikonetta, joista toinen on Pietarsaaressa ja toinen Valkeakoskella Tervasaaressa. Tehdaskiinteistöt ja infrastruktuuri jäävät UPM:n omistukseen, yhtiön tiedotteessa kerrotaan.

Liiketoiminnan palveluksessa olevat noin 185 työntekijää siirtyvät Billerudin palvelukseen vanhoina työntekijöinä.

Myytävän liiketoiminnan liikevaihto on noin 220 miljoonaa euroa ja EBITDA-tulos (pro-forma) 18 miljoonaa euroa. Kauppa, joka odottaa vielä kilpailuviranomaisen hyväksyntää, on määrä saada päätökseen toisella neljänneksellä 2012.

Yhtiöt sopivat kaupan yhteydessä pitkäaikaisista markkinaehtoisista raaka-aine- ja palvelusopimuksista tehdasalueilla.

– UPM pitää edelleen jatkuvia rakennejärjestelyjä välttämättöminä koko teollisuuden kustannuskilpailukyvylle. Tämän kaupan myötä UPM:llä ja Billerudilla on entistä parempi mahdollisuus kehittää liiketoimintoja, jotka ovat kummankin strategian keskiössä. Billerud on vakavarainen ja menestyksekäs toimija pakkauspapereissa, UPM:n paperiliiketoiminnasta vastaava johtaja Jyrki Ovaska sanoo tiedotteessa.

UPM keskittyy Ovaskan mukaan yhä enemmän graafisiin papereihin ja valikoituihin erikoispapereihin. Näihin kuuluvat kirjekuoripaperit, jotka kuuluvat yhtiön graafisten papereiden tarjontaan sekä tarrapaperit, jotka ovat samassa arvoketjussa tarraliiketoiminnan kanssa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?