Asuntojen hinnat polkevat paikallaan - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Asuntosijoittajat eivät usko hintojen nousuun

Asuntojen hinnat todennäköisesti polkevat tänä vuonna paikallaan tai hieman laskevat. Näin arvioi Suomen asuntosijoittajat kevään asuntomarkkinakatsauksessaan.

24.1.2012 11:26 | Päivitetty 24.1.2012 11:25

Voimakasta hintojen nousua ei talouden epävarmuuden ja asuntomarkkinan yleisen tilan perusteella ole odotettavissa.

Ennuste pohjaa olettamukseen, että euroalue ei hajoa ja että taantuma jää maltilliseksi. Velkakriisin kärjistyminen ja rahoitusmarkkinoiden sekasorto yhdistettynä nopeasti kasvavaan työttömyyteen painaisi asuntojen hinnat voimakkaasti alas.

Kesäkuussa koettiin asuntojen hintahuippu. Heinäkuusta alkaen asuntojen hintakehitys on ollut lievässä laskussa. Ilman talouden epävarmuutta hintojen pitäisi nousta, koska työttömyyden odotetaan kasvavan vain vähän ja markkinakorot ja rahoitusmarkkinat suosivat ostajaa.

Asunnon ostohalukkuutta rajoittavat myös tulotasoon nähden paikoin hyvin korkeat hinnat.

Sijoitusasunnon hankkiminen ei ole Asuntosijoittajien mielestä kovinkaan houkuttelevaa, ellei asuntoa saa reilusti alle markkinahinnan. Erityisen varovainen kannattaa olla loma-asuntojen, omakotitalojen ja suurempien huoneistojen kanssa.

Katsaus kehottaa sijoittajaa tutkailemaan asuntoja kasvavan väkiluvun kaupungeista, ja myös tulevasta ydinvoimapaikkakunnasta Pyhäjoelta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?