Vestas vähentää yli 2 000 työpaikkaa - tavoitteena 150 me:n säästöt - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Tuulivoima petti – turbiiniyhtiö irtisanoo yli 2000

Maailman suurin tuulivoimaloiden turbiinien valmistaja tanskalainen Vestas on ilmoittanut vähentävänsä maailmanlaajuisesti 2335 työpaikkaa.

12.1.2012 12:53 | Päivitetty 12.1.2012 12:47

Vähennyksistä 1 300 toteutetaan Tanskan Aarhusissa. Lisäksi lähes 1 600 työpaikkaa on vaarassa Yhdysvalloissa.

Vestas tähtää työpaikkojen leikkaamisella 150 miljoonan euron vuotuisiin säästöihin. Toimenpideohjelmaan sisältyy tukitoimintojen tehostamista, tehtaiden sulkemista ja kapasiteetin mukauttamista markkinatilanteen vaatimuksiin.

Vestasin pääjohtaja Ditlev Engel on kovien paineiden alaisena yhtiö alennettua viime vuoden myyntiennustettaan kahdesti kolmen kuukauden aikana. Viimeksi ennustetta heikennettiin tammikuun alussa.

– Tulevat irtisanomiset ovat yksi askel monien joukossa, joita otamme nyt kustannusten leikkaamiseksi. Koemme, että talouskriisi hidastaa ja mutkistaa tarpeellista siirtymistä kestävämpiin energiamuotoihin monilla markkinoillamme, Engel sanoi yhtiön tiedotteessa.

Samaan aikaan Vestasin tilauskirja näyttää kaikkien aikojen parhaita lukuja. Yhtiön mukaan kilpailu on kuitenkin koventumassa.

Vestas on saanut entistä kovempia kilpailijoita kiinalaisista Xinjiang Goldwindistä ja Sinovel Windistä, ja lisäksi yhtiöllä on ollut vaikeuksia lisätä uuden generaattoritehtaan tuotantoa Saksassa.

Yhtiö ilmoitti myös, että se saattaa joutua irtisanomaan Yhdysvalloissa 1 600 työntekijää, jos sikäläiset lainsäätäjät eivät jatka energiantuotannon verovähennystä. Luku ei sisälly nyt ilmoitettuun 2 335:n työpaikan leikkaukseen. Verovähennys antaa 2,2 sentin kannustimen jokaisesta tuulivoimalla tuotetusta kilowattitunnista energiaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?