Kreikkalaiset köyhät hylkäävät lapsiaan - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Kreikkalaiset hylkäävät köyhyyden takia lapsiaan

Talouskriisi on koetellut Kreikkaa rajusti ja uutiset maasta alkavat olla sen mukaisia. Työttömyys lähentelee 20 prosenttia ja köyhimmät kreikkalaiset ovat alkaneet hylätä lapsiaan lastenkoteihin, koska heillä ei ole varaa ostaa lapsille ruokaa.

Ateenalaisen nuorisokodin rappusille on jätetty myös muutaman päivän ikäisiä lapsia. Kuvan lapsi ei liity tapaukseen.­

10.1.2012 20:23 | Päivitetty 10.1.2012 20:56

Kreikan talouskriisi on saanut jotkut kreikkalaisperheet niin epätoivoisiksi, että nämä luopuvat lapsistaan, kertoo Britannian yleisradioyhtiö BBC.

Muutama viikko ennen joulua ateenalaisen lastentarhan opettaja löysi lapun, jossa oli viesti neljävuotiaasta tarhalaisesta.

– En tule hakemaan Annaa tänään, koska minulla ei ole varaa huolehtia hänestä. Pitäkää hänestä hyvää huolta. Anteeksi. Hänen äitinsä, lapussa luki.

Ateenalaista köyhille tarkoitettua nuorisokotia johtava Isä Antonios, ortodoksinen pappi, on löytänyt parin viime kuukauden aikana rappusiltaan neljä lasta, joista yksi oli vain muutaman päivän ikäinen.

Tällaiset tapaukset järkyttävät tiukoista perhesiteistä tunnettua Kreikkaa, missä lapsien jättäminen ei ole sosiaalisesti hyväksyttävää. Ne tuntuvat kreikkalaisista tulevan jostain kolmannen maailman maasta, eikä Ateenasta.

– Kuluneen vuoden aikana meillä on ollut satoja tapauksia, missä vanhemmat ovat halunneet jättää lapsensa hoitoomme – he tuntevat meidät ja luottavat meihin, Isä Antonios sanoo.

– He sanovat, ettei heillä ole rahaa tai suojaa tai ruokaa lapsilleen, niinpä he toivovat, että me voimme tarjota näille mitä he tarvitsevat.

Ilmiö tunnetaan myös muualla. Esimerkiksi kreikkalainen SOS Lapsikylä otti ennen lapsia hoitoonsa useimmiten vanhempien huume- taikka alkoholiriippuvuuden takia. Nyt pääsyy on köyhyys.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?