Näistä yhtiöistä Siilasmaa muistetaan

Nokian hallituksen puheenjohtajaksi luultavasti nousevan Risto Siilasmaan ansioluettelosta löytyy valtaisia menestystarinoita, mutta myös mahalaskuja. Pohjimmiltaan Siilasmaa on yrittäjähenkinen ja nopealiikkeinen johtaja.

5.1.2012 15:44 | Päivitetty 5.1.2012 19:06

Nokian hallituksen puheenjohtajaksi nouseva Risto Siilasmaa, 45, on yrittäjähenkinen teknologiaosaaja. Siinä mielessä Siilasmaa tuo tuulahduksen amerikkalaista kasvuyrittäjäkulttuuria insinöörivetoiseen Nokiaan.

Siilasmaan maine perustuu tietoturvayhtiö F-Secureen, jonka alkuperäinen nimi on Data Fellows. Siilasmaa oli yksi yhtiön perustajista vuonna 1988. Hän on yhä sen suurin osakkeenomistaja vajaan 40 prosentin omistuksellaan.

Tietoturvapalveluita tarjoava F-Secure listattiin Helsingin pörssiin vuonna 2000. Siilasmaa on yhä hallituksen puheenjohtaja, vaikka toimitusjohtajan tehtävät hän jätti vuonna 2006 toimittuaan niissä yrityksen perustamisesta lähtien.

Vuoden 2006 jälkeen Siilasmaa on sijoittanut pääosin F-Securen menestyksellä tienaamiaan rahoja lupaaviin kasvuyrityksiin. Niihin lukeutuvat muun muassa Efecte, Blyk, Nexit ja Ekahau. Mukaan mahtuu myös kovia epäonnistumisia: it-alan suomalaiset huippujohtajat ovat sijoittaneet Siilasmaan puheenjohtamaan Fruugoon miljoonia, mutta yritys on ollut pahasti tappiollinen.

Nokian hallituksessa Siilasmaa on istunut vuodesta 2008 lähtien ja ollut mukana yhtiön viime vuosien suurissa muutoksissa. Hän on toiminut teleoperaattori Elisan hallituksen puheenjohtajana vuodesta 2007 lähtien.

Siilasmaa on koulutukseltaan diplomi-insinööri ja sotilasarvoltaan reservin yliluutnantti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?