Incapin yt-neuvottelut konsernitoiminnoissa päättyneet - siirtää toimintoja Viroon - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Incap siirtää toimintojaan Viroon

Elektroniikan sopimusvalmistajan Incapin yt-neuvottelut Suomen-konsernitoiminnoissa ovat päättyneet. Neuvottelujen tuloksena kahdeksan henkilön työsuhde päättyy porrastetusti syyskuun loppuun mennessä, Incap kertoo tiedotteessaan. Lisäksi kolmen henkilön osalta tilannetta tarkastellaan uudelleen tämän vuoden aikana.

5.1.2012 15:19 | Päivitetty 5.1.2012 15:23

Tehtäviä organisoidaan uudelleen muun muassa siirtämällä töitä Suomen toimipisteistä Incapin Tallinnan toimistoon ja Kuressaaren tehtaalle.

– Konsernipalvelujen osittainen keskittäminen Viroon on luontevaa, sillä yhtiön Kuressaaren tehtaan merkitys kasvaa kesällä valmistuvan laajennuksen myötä. Merkittävä osa yhtiön nykyisistä ja tulevista asiakkaista Euroopassa ostaa palveluja Viron tehtaalta, jolloin esimerkiksi myyntityön keskittäminen Tallinnan toimistoon on toimiva ja kustannustehokas ratkaisu, Incap sanoo tiedotteessa.

Myös konsernin toimitusjohtaja, tuotantojohtaja ja henkilöstöjohtaja siirtyvät työskentelemään määräajaksi Tallinnan toimistoon. Konsernin kotipaikka on edelleen Helsinki.

Incapin toimipisteiden lukumäärä Suomessa vähenee, kun Vuokatissa tehty työ siirtyy Helsinkiin, Tallinnaan tai Kuressaareen. Kustannusten säästämiseksi konsernin toimisto Helsingissä muuttaa maaliskuun loppuun mennessä nykyisistä tiloista Helsingin tehtaan yhteyteen.

Helsingin tehtaan toimintoja koskevat yhteistoimintaneuvottelut jatkuvat edelleen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?