Asiantuntija KS:lle: Asunto pitäisi tarkastaa kuten auto - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Asiantuntija KS:lle: Asunto pitäisi tarkastaa kuten auto

Rakennusterveysasiantuntija vaatii Kouvolan Sanomien haastattelussa asunnoille vastaavanlaista katsastusjärjestelmää kuin autoilla jo on.

2.1.2012 14:05 | Päivitetty 2.1.2012 14:08

Asumisterveysliiton toiminnanjohtaja Hannele Rämö sanoo Kouvolan Sanomien haastattelussa, että Suomessa on valtavasti purkukuntoisia rakennuksia. Hän vaatii asunnoille katsastusjärjestelmää.

– Suomessa on hirvittävä määrä rakennuksia, jotka pitäisi purkaa, mutta sen sijaan ne vaihtavat asuntokaupan kautta omistajaa, Rämö sanoo Kouvolan Sanomille.

Hän ehdottaa Suomeen kansallista kelvottoman rakennuskannan purkuohjelmaa ja asuntokaupasta erillistä kuntotarkastusjärjestelmää eli autokatsastuksen tapaista menettelyä.

– Jos auto ei läpäise katsastusta, kaveri kirjoittaa pitkän lista asioista, jotka pitää laittaa kuntoon. Tällainen systeemi tarvitaan myös asunnoille. Ei autoakaan viedä katsastukseen vasta sitten, kun se pannaan myyntiin.

Rämö vaatii lisäksi, että virheellinen rakentaminen tulee sanktioida maankäyttö- ja rakennuslaissa. Rangaistavia tekoja olisivat muun muassa rakennusmateriaalien jättäminen sateeseen ja se, että betonin ei anneta riittävästi kuivua ennen pinnoitusta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?