IPhone-tehdas tuplaa kokonsa Zhengzhoussa - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Foxconnin uusi tehdas säästää kolmanneksen iPhone-palkoista

Julkaistu: 30.12.2011 10:18, Päivitetty 30.12.2011 9:26

Foxconnin iPhone-tehdas kasvaa kaksinkertaiseksi Henanin maakunnassa Kiinassa. Viime vuonna avattu tehdas säästää kolmanneksen palkkakuluissa Etelä-Kiinan Shenzheniin verrattuna.

Maailman suurin elektroniikan sopimusvalmistaja taiwanilainen Foxconn on kaksinkertaistamassa Zhengzhoun tehtaansa tuotantovolyymin. Zhengzhou on sadan miljoonan asukkaan Henanin maakunnan pääkaupunki. Foxconn valmistaa siellä Applen iPhone-puhelimia.

Zhengzhoun tehtaan tuotantomäärä on kasvanut 200 000 iPhoneen päivässä. Siellä on töissä 130 000 ihmistä. Kaikkiaan Foxconnin palkkalistoilla on 1,2 miljoonaa työntekijää. Heistä noin miljoona on Kiinassa, suurin osa eteläisessä Guangdongin maakunnassa.

Foxconnin tuotantolaitoksessa on laajennuksen jälkeen 95 tuotantolinjaa. Laajennus maksaa 850 miljoonaa euroa. Sen lasketaan tuovan 15,5 miljardin euron myynnin vuonna 2012, China Daily uutisoi.

Zhengzhoun tehtaasta tulee laajennuksen jälkeen maailman suurin älypuhelinten tuotantolaitos.

Kiinan suunnitelmissa on laajentaa teollista tuotantoa sisämaassa. Se on rakentanut sisämaan tieverkostoa ja muuta infrastruktuuria niin, että se tukee yritysten siirtymistä muun muassa Henaniin ja runsaan 80 miljoonan asukkaan Sichuaniin.

Foxconn on rakentamassa uutta tehdasta myös Sichuanin Mianyangissa. 84 miljoonan euron tehtaan on määrä tuottaa 10 miljoonaa älypuhelinta vuodessa.