Remppa ratkaisee – näin nousee asunnon arvo - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Remppa ratkaisee – näin nousee asunnon arvo

Taloyhtiön remontti vaikuttaa ylivoimaisesti eniten asunnon arvoon. Jos haluaa nostaa asunnon arvoa, kannattaa myös harkita maalämpöön siirtymistä, siistiä pihaa ja julkisivua ja rakentaa hissi, listaa Kotitalo-lehden kysely kokemuksia.

8.12.2011 14:06 | Päivitetty 8.12.2011 14:06

Asunnon remontointi on ollut paras tapa nostaa asunnon arvoa suhteessa alueen vastaaviin asuntoihin kymmenen viime vuoden aikana, katsoo lehden lukijakyselyyn vastanneista viidennes.

Joka kymmenes uskoi kaavoituksen, uusien rakennusten tai muiden ympäristömuutosten vaikuttaneen asuntonsa arvoon. Viisi prosenttia veikkasi taloyhtiöön laaditun korjausohjelman vaikuttaneen hintoihin.

Hyvä tapa rahoittaa remonttia on uusien asuntojen rakentaminen, joko esimerkiksi arvotalojen ullakoille tai lähiöissä rakentamalla lisäkerroksia, -osia ja lohkomalla tonttia.

Kotitalo-lehden mukaan hyviä konsteja arvonnostoon ovat kokemusten mukaan maalämmön ja hissin lisäksi pihan, porrashuoneiden ja julkisivun päivittäminen, LVI- ja sähkölinjaremontit, talkoohenki ja sekin, että taloyhtiö kunnostaa ”naapureita paremmin”, lehti kertoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?