AKT:n Räty Ylelle: Neuvottelemme yötä myöten - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

AKT:n Räty Ylelle: Neuvottelemme yötä myöten

Auto- ja kuljetusalan neuvottelut jatkuvat edelleen. Autoliikenteen työnantajaliiton toimitusjohtaja Hannu Parvela arvioi Ylelle, että sopu ei vielä häämötä.

EK vaatii, että myös ahtaajat, huolinta ja kuljetusalat ovat mukana raamisopimuksessa.­

27.11.2011 17:22 | Päivitetty 27.11.2011 17:20

Auto- ja kuljetusalan työntekijäliiton AKT:n puheenjohtaja Timo Räty arvelee Ylelle, että kuljetusalan sopimusneuvottelut jatkuvat yötä myöten. Räty kertoi lähteneensä neuvotteluihin positiivisella mielellä.

– Tällä hetkellä ei ole tiedossa suoranaisia asioita, jotka ehdottomasti estäisivät ratkaisun syntymisen, Räty sanoi.

Ylen haastattelema Autoliikenteen työnantajaliiton toimitusjohtaja Hannu Parvela oli Rätyä pessimistisempi neuvottelujen suhteen. Hänen mukaansa sopu ei vielä häämötä.

Parvela toisti Ylelle näkemyksensä siitä, että AKT vaatii raamisopimusta korkeampia palkankorotuksia. Räty kiistää edelleen Parvelan väitteet.

– Kyllä se on sitä samaa retoriikkaa. Jos heille tulee siitä hyvä mieli, he voivat sanoa niin. Me haemme raamisopimuksen mukaista ratkaisua. Sovellus alakohtaiseen palkkarakenteeseen ottaa oman aikana, Räty sanoi.

Elinkeinoelämän keskusliitto on ilmoittanut, että kuljetusalan ja ahtaajien sopimukset ovat kynnyskysymys aiemmin neuvotellun raamisopimuksen läpimenolle.

Raamisopimus on työnantajien ja työntekijöiden keskusjärjestöjen välinen sopimus, jolla pyritään palkkamalttiin ja työelämän laadullisiin parannuksiin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?