Finnair perustelee hinnanalennuksia kilpailukyvyn varmistamisella - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Finnair: Ale-hinnat varmistavat kilpailukykymme

Finnair perustelee lentohintojen alennusta sillä, että yhtiö haluaa varmistaa kilpailukykyinsä kaikissa asiakasryhmissä. Yhtiö on alentanut kotimaan ja Skandinavian lentojen hintoja yhä lähemmän halpalentoyhtiöiden taksoja. VR:n ongelmat eivät johtaja Peter Gabrielssonin mukaan ohjaa Finnairin hinnoittelua.

22.11.2011 14:50 | Päivitetty 22.11.2011 15:08

– Kilpailutilanne markkinoilla on koventunut, Lentoyhtiö Finnairin hinnoittelusta vastaava johtaja Peter Gabrielsson sanoo.

Moni halpalentoyhtiö lentää jo samoilla markkinoilla kuin Finnair. Esimerkiksi halpalentoyhtiö Norwegian lentää kotimaan ja Skandinavian kohteisiin.

Gabrielsson huomauttaa, että Finnairilla on ylivoimaisesti eniten tarjontaa kotimaassa.

– Kun lisätään nämä uudet houkuttelevat hinnat, olen vakuuttunut, että pystymme luomaan lisäkysyntää.

Junaongelmiin ärsyyntyneetvoivat valita lentokoneen

Yhtiö pyrkii houkuttelemaan asiakkaita toisista välineistä ja pitämään lentämisen houkuttelevana matkustusvaihtoehtona. Gabrielsson kiistää, että junaliikenteen ja VR:n ongelmat olisivat Finnairin hinnanalennusten takana.

– On valitettavaa kuulla VR:n ongelmista ja nähdä niitä. Ne eivät toki ohjaa hinnoitteluamme millään tavalla.

Moni asiakas on kärsinyt junien aikatauluongelmista ja VR:n lippu-uudistuksen aiheuttamista hankaluuksista. Gabrielsson arvioi, että junaliikenteen ongelmiin ärsyyntyminen voi saada ihmiset valitsemaan lentokoneen junan sijaan.

Hän uskoo, että suurin tekijä on silti hinnan ja käytetyn ajan suhde. Omaa aikaa arvostava asiakas saattaa hänen mukaansa valita lentokoneen, jos matkan saa yhtä halvalla tai vaikka vähän kalliimmallakin kuin vaihtoehtoisessa välineessä.

"Entiset elementitkuuluvat hintaan"

Finnairin meno-paluulennon kotimaan kohteisiin Helsinki-Vantaalta Ouluun asti ja Tukholmaan saa edullisimmillaan 69 eurolla. Edestakainen lento Kööpenhaminaan maksaa alimmillaan 79 euroa. Meno-paluulennon Lapin kohteisiin saa halvimmillaan 139 eurolla.

Gabrielssonin mukaan lipun hinnan alentaminen ei tarkoita muiden kustannusten nostamista. Esimerkiksi yhden korkeintaan 23 kilon painoisen matkatavaran saa kuljettaa lipun hinnalla, mutta muista matkatavaroista peritään entiseen tapaan lisähinta.

– Meillä edelleen entiset kaikki elementit kuuluvat hintaan.

Alennettuja hintoja tarjotaan usea tuhat viikossa nykyisillä reiteillä. Lentojen määrää ei Gabrielssonin mukaan lisätä, eikä koneita vaihdeta.

– Meillä on edelleen yhtä mukavat ja tilavat penkit, hän lisää.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?