HS: Rehn osa europäättäjien suljettua sisäpiiriä

Euroopan unionin talouskomissaarista on tullut entistä merkittävämpi sisäpiirin vallankäyttäjä Euroopassa, kirjoittaa Helsingin Sanomat. HS:n mukaan Rehn on osa niin sanottua Frankfurt-ryhmää, joka Ylen haastatteleman EU-tutkijan mukaan tekee tärkeät talouspoliittiset päätökset Euroopassa.

20.11.2011 16:19 | Päivitetty 20.11.2011 16:04

Euroopan unionin talouskomissaarista Olli Rehnistä on tullut entistä merkittävämpi sisäpiirin vallankäyttäjä Euroopassa, kirjoittaa Helsingin Sanomat. HS:n mukaan Rehn on hyväksytty osaksi uutta keskeisten europäättäjien joukkoa, joka yrittää ratkoa velkakriisiä.

Tämä europäättäjien joukko on niin sanottu Frankfurt-ryhmää, joka Ylen haastatteleman EU-tutkijan mukaan tekee tärkeät talouspoliittiset päätökset Euroopassa. HS:n mukaan ryhmään kuuluvat Saksan liittokansleri Angela Merkel, Ranskan presidentti Nicolas Sarkozy, Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Herman Van Rompuy, euroryhmän puheenjohtaja Jean-Claude Juncker, Euroopan keskuspankin pääjohtaja Mario Draghi, Kansainvälisen valuuttarahaston IMF:n pääjohtaja Christine Lagarde ja EU-komission puheenjohtaja José Manuel Barroso.

Frankfurt-ryhmä syntyi noin kuukausi sitten, ja se kokoontui toistuvasti marraskuun alun G20-kokouksessa Cannesissa. Tuolloin sisäpiirin kokouksiin hyväksyttiin Yhdysvaltain presidenttin Barack Obama.

Rehn kertoo saaneensa kokouksissa suoria toimintaohjeita Merkeliltä ja Sarkozyltä. Hänen mukaansa Saksan ja Ranskan johtajat antoivat hänelle valtuudet nopeuttaa Euroopan rahoitusvakausvälineen (ERVV) vivuttamisen valmisteluja. Rehn sanoi HS:lle, että hänen päänsä on pölkyllä, jos asiat eivät tapahdu sovitussa aikataulussa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?