Monti: Italia on vakavan hätätilan edessä - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Monti lupaa: Italian uusi hallitus vetää vyön kireälle

Italialla on edessään "vakava hätätila" ja "suuria haasteita", sanoo Italian uusi pääministeri Mario Monti. Monti lupaa, että uusi hallitus vetää vyön kireälle.

17.11.2011 16:55 | Päivitetty 29.11.2011 14:31

Nämä maan pitää selättää vakuuttaakseen markkinat siitä, että se selviää kriisistä, parlamentin ylähuoneessa eli senaatissa puhunut Mario Monti sanoi tänään.

– Italian velka on 120 prosenttia bruttokansantuotteesta, suurin piirtein sama kuin se oli 20 vuotta sitten. Meidän pitää vakuuttaa sijoittajat siitä, että pystymme pienentämään velkaamme.

Monti lisäsi, että uusi hallitus aikoo vetää vyön kireälle, millä pyritään vahvistamaan maan talouskasvua. Hän sanoi myös, että hallitus aikoo esitellä uusia toimia budjettivajeen pienentämiseksi ja vahvistaa nykyisiä toimia entisestään.

Montin mukaan euron tulevaisuus riippuu osittain Italiasta. Hän ei usko, että Euroopan unioni selviää, mikäli euroalue hajoaa.

Italian senaatin on määrä äänestää Montin hallituksen luottamuksesta myöhemmin tänä iltana.

Italian 10 vuoden valtionlainan markkinakorko oli laskussa Montin puheen jälkeen. Noin kello 16.25 Suomen aikaa korko oli 6,83 prosentissa, jossa on laskua lähes 0,17 prosenttiyksikköä eilisestä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?