Katainen MTV3:lle: Euroopan kriisinhallinta odotustilassa - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Katainen MTV3:lle: Eurooppa odottaa

Yritykset euroalueen valtionvelkakriisin ratkaisemiseksi ovat pääministeri Jyrki Kataisen mukaan odottavassa tilassa. Hän sanoi tänään MTV3:n Huomenta Suomen haastattelussa, että tällä hetkellä odotetaan Kreikan ja Italian parlamenttien toimivan.

17.11.2011 12:32 | Päivitetty 17.11.2011 12:30

Kataisen mukaan näiden valtioiden toiminta on tällä hetkellä hyvin merkittävässä asemassa luottamuksen ja vakauden vahvistamiseksi.

Katainen arvioi, että Italialla on hyvät mahdollisuudet vakauttaa taloutensa, mikäli se toteuttaa välttämättömät toimet, kuten budjettileikkaukset, veronkorotukset sekä kilpailukykyä parantavat rakennemuutokset.

Katainen kannatti haastattelussa myös Eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Alexander Stubbin Financial Times -lehdessä esittämää ajatusta, jonka mukaan korkeimman AAA-luottoluokituksen euromaille tulisi antaa lisää valtaa euroalueen taloudelliseen päätöksentekoon.

– Olen samaa mieltä, koska nämä kolmen A:n luottoluokituksen maat ovat hoitaneet oman taloutensa hyvin, Katainen sanoi Huomenta Suomen haastattelussa.

Hän korosti, että paras mahdollinen luottoluokitus on Suomelle saavutettu etu, jota pitää puolustaa kaikin mahdollisin keinoin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?