Rehn esittelee eurobondit - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Rehn Ylelle: Esitys euroalueen yhteislainoista parin viikon päästä

Komission varapuheenjohtaja, talouskomissaari Olli Rehn aikoo julkistaa mallit eurooppalaisista yhteislainoista eli niin sanotuista eurobondeista kahden viikon kuluttua, kertoo Ylen uutiset.

10.11.2011 19:52 | Päivitetty 10.11.2011 19:46

Keskiviikkona 23. marraskuuta julkistettavassa niin sanotussa Vihreässä kirjassa ovat mukana yhteislainojen lisäksi myös lakiesitykset euromaiden talouksien seurannan kiristämisestä.

Komission mielestä kannatettavat yhteislainamallit julkistetaan kahden viikon kuluttua. Yksi vaihtoehto voi olla saksalaisten taloustutkijoiden liittokansleri Angela Merkelille kuvailema malli. Tämä perustuu valtavan 2 300 miljardin euron pelastusrahaston luomiseen.

– Esitys, joka nojaisi eurooppalaisiin yhteislainoihin, on yksi vaihtoehto eurobondien toteuttamiseksi. Se on mielenkiintoinen esitys, joka tulee varmasti herättämään Saksassa ja muualla Euroopassa paljon keskustelua. Komissio arvioi osaltaan tämänkin esityksen, kun parin viikon kuluttua esitämme oman keskusteluasiakirjamme eurooppalaisten yhteislainojen erilaisista toteuttamisvaihtoehdoista, Rehn sanoi Ylen uutisille.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?