IDC: Samsungista maailman suurin älypuhelinvalmistaja

Eteläkorealainen Samsung Electronics nousi viime neljänneksellä maailman suurimmaksi älypuhelinvalmistajaksi Applen ohi, laskee markkinatutkimusyhtiö IDC.

4.11.2011 9:28 | Päivitetty 4.11.2011 9:29

IDC:n mukaan Samsungin markkinaosuus oli heinä–syyskuussa 20 prosenttia, kun vuotta aikaisemmin se oli 8,8 prosenttia. Applen osuus laski samassa ajassa 15 prosenttiin 17 prosentista. Nokian osuus puolittui 14 prosenttiin. Apple oli suurin valmistaja toisella neljänneksellä.

Samsung hyötyi Android-puhelinten kasvavasta suosiosta. Niiden tuotevalikoima on laajempi kuin Applen iPhonen, ja ne ovat myös halvempia kuin Applen mallit.

– Samsungin valta-asema on suoraan seurausta laajasta tuotevalikoimasta, sanoo IDC:n vanhempi tutkimusanalyytikko Ramon Llamas tiedotteessa.

Taiwanilainen HTC kiipesi ensimmäistä kertaa viiden suurimman valmistajan joukkoon. Sen markkinaosuus nousi 11 prosenttiin vuodentakaisesta seitsemästä prosentista. Blackberry-valmistaja RIMin osuus laski 10 prosenttiin 15 prosentista.

IDC:n arvion mukaan Samsungin ykköspaikka voi jäädä lyhytaikaiseksi, koska Nokia on tuomassa markkinoilla uusia Windows Phone -puhelimia.

– Samsungin asema on haasteellinen ylläpitää. Applen iPhone 4S:n lanseeraus ja vanhempien mallien hinnanalennus varmasti lisää Applen toimitusmääriä. Nokian hiljattainen Windows Phone -puhelinten lanseeraus on uuden aikakauden alku yhtiölle, Llamas arvioi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?