Sadan miljoonan kultainen kädenpuristus

Öljynporausyhtiö Nabors Industries maksaa pääjohtajalleen Eugene Isenbergille, 81, sadan miljoonan dollarin erorahan. Summa on pöyristyttänyt joitakin osakkeenomistajia, koska se on suurempi kuin yhtiön koko heinä-syyskuun tulos, Wall Street Journal kertoo.

2.11.2011 17:05 | Päivitetty 2.11.2011 17:50

Nyt 81-vuotias Eugene Isenberg tuli Nabors Industriesin johtoon 1987. Tuolloin yritys oli konkurssin partaalla, josta Isenberg luotsasi sen takaisin menestykseen.

Vaikuttaa kuitenkin siltä, että Isenberg aikoo lohkaista menestyksestä itselleen tuntuvan siivun. Hänen sopimuksessaan on kohta, jonka mukaan hän saa sadan miljoonan dollarin korvauksen, jos hänen tehtävänsä muuttuvat.

– Hänelle maksettiin tuloksen tekemisestä ja nyt hänelle maksetaan lähtemisestä. On pakko ihmetellä, mitä hallitus oikein ajatteli suunnitelmaa tehdessään, sanoo Nabors Industriesin osakkeita omistavan sijoitusyhtiön AFL-CIO:n varatoimitusjohtaja Brandon Rees Wall Street Journalissa.

Eroraha on jopa Yhdysvaltain mittakaavassa suuri. Se ylittää reilusti maan parhaiten palkatun johtajan tulot ainakin vuoden 2010 tiedoilla. Tuolloin Viacomin toimitusjohtaja sai palkkaa ja bonuksia 84,3 miljoonaa dollaria.

Sijoittajien reaktio jättimäiseen erorahaan on ollut ristiriitainen. Ensireaktio sadan miljoonan kertaluonteisiin kuluihin sai kurssin reilun parin prosentin pudotukseen maanantaina. Eilen kurssi kuitenkin kallistui 2,9 prosenttia.

Vaikka kultainen kädenpuristus painaakin, näyttää siltä, että uuden toimitusjohtajan Anthony Petrellon nimitys on otettu tyytyväisenä vastaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?