Säästöpankit: Suomalaisten usko omaan talouteen heikentynyt - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Suomalaisten usko omaan talouteen heikentynyt

Suomalaiset näkevät talouden kehityksen aiempaa synkempänä, osoittaa Säästöpankin Säästämisbarometri.

31.10.2011 13:05 | Päivitetty 31.10.2011 13:46

Suomalaisten usko omaan talouteensa on heikentynyt ja heidän taloudellinen suunnittelujänteensä lyhentynyt, kertoo tänään julkistettu Säästöpankin Säästämisbarometri 2011.

Lähes neljännes eli 23 prosenttia suomalaisista uskoo oman taloutensa heikkenevän seuraavien 12 kuukauden aikana ja melkein kolmannes eli 30 prosenttia suunnittelee talouttaan enintään kolmen kuukauden tähtäimellä, Nooa Säästöpankki kertoo tiedotteessaan.

Luvut ovat selvästi heikentyneet viime vuodesta, jolloin vain 16 prosenttia uskoi taloutensa heikkenevän ja 25 prosenttia suunnitteli talouttaan yhtä lyhyellä aikavälillä.

Suomalaisista 23 prosenttia aikoo muuttaa tai on muuttanut säästämis- tai sijoittamiskäyttäytymistään maailmantalouden epävarman tilanteen takia. Tähän ryhmään kuuluu etenkin alle 35-vuotiaita miehiä. He aikovat joko säästää enemmän, myydä tai sijoittaa uudelleen sijoituksiaan, syventyä sijoittamiseen tai etsivät mahdollisuuksia hyödyntää alenevia kursseja. Toisaalta 77 prosenttia vastaajista ilmoittaa, ettei talouden epävarmuus vaikuta heihin mitenkään. He ovat useimmiten naisia.

Säästöpankin Säästämisbarometri toteutettiin syys–lokakuussa. Barometri seuraa suomalaisten suhtautumista säästämiseen ja oman talouden hallintaan liittyviin teemoihin. Selvityksen teki Value Clinic, ja siihen osallistui 1 472 henkilöä. Säästämisbarometrin kohderyhmänä ovat 15 vuotta täyttäneet ja sitä vanhemmat suomalaiset.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?