Flybe aloittaa lennot Suomessa sunnuntaina - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Flybe aloittaa lennot sunnuntaina

Halpalentoyhtiö Flybe aloittaa sunnuntaina lennot Pohjoismaissa ja Baltiassa. Flyben reiteistä kymmenen on täysin uusia, ja yhdeksän niistä on Suomen sisällä tai Suomesta lennettäviä.

28.10.2011 13:07 | Päivitetty 28.10.2011 15:08

Uusin lisäys verkostoon on aiemmin Finnairin operoima reitti Helsingin ja Jyväskylän välillä, jota Flybe lentää jopa kolme kertaa päivässä. Helsingistä Maarianhaminaan Flybe lentää enimmillään kaksi kertaa päivässä. Yhtä tiheästi yhtiö aikoo lentää myös Turusta ja Tampereelta Tallinnaan.

Flybe lentää Vaasasta ja Oulusta Tallinnaan sekä Helsingistä Tarttoon kuusi kertaa viikossa. Neljä kertaa viikossa lennetään Helsingistä Uumajaan, Ruotsiin sekä Trondheimiin, Norjaan. Flyben kymmenes uusi reitti on Tallinnan ja Tukholman välillä.

Flybe lentää jopa 500 lentoa viikossa 25 reitillä. Yhtiön mukaan yhdensuuntaisten matkojen hinnat alkavat 25 eurosta.

Flybe ja Finnair perustivat elokuussa yhteisyrityksen, joka hankki omistukseensa Finncommin omistavan Finnish Commuter Airlinesin. Flyben omistusosuus yhtiöstä on 60 prosenttia. Finncomm on nyt osa Flybea, ja kaikkiin Finncommin koneisiin tulevat Flyben brändi ja värit kevääseen mennessä.

Flybe lentää 194 reittiä 13 maassa. Yhtiö listautui Lontoon pörssiin viime joulukuussa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?