Omakotitalojen kauppa tökkii Espoossa ja Vantaalla – myynti putosi 30 prosenttia - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Täällä omakotitalojen kauppa tökkii – myynti putosi 30 prosenttia

Omakotitalojen kauppa pääkaupunkiseudulla on hidastunut, Helsingin Kiinteistövälittäjät kertoo. Espoossa ja Vantaalla myyntimäärät ovat painuneet peräti 30 prosenttia, ja varsinkin luksusasunnot käyvät kaupaksi hitaasti.

25.10.2011 15:40 | Päivitetty 25.10.2011 15:56

Asuntokauppa näyttää pääkaupunkiseudulla hiljenemisen merkkejä, Helsingin Kiinteistövälittäjät ry:n jäsentoimistoille tekemästä kyselystä ilmenee. Hiljeneminen näkyy hinnoissa ja joidenkin kotien myynneissä.

Viime kuukausina omakotitalojen kauppa on vähentynyt Espoossa ja Vantaalla 30 prosenttia viime vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna. Jos kaikki asuntotyypit lasketaan mukaan, ovat myyntimäärät Espoossa laskeneet 8–9 prosenttia.

Koko pääkaupunkiseudulla voi nyt olla hankalaa päästä eroon kalliista ja luksusasunnoista. Niiden kauppa on Helsingin Kiinteistövälittäjien puheenjohtaja Jarmo Sarlinin mukaan oleellisesti hidastunut. Syyskuussa myös kerrostaloasuntojen kauppamäärät vähenivät selkeästi edellisiin vuosiin verrattuna.

– Mutta useat alan yritykset näyttävät pääsevän tänäkin vuonna lähes viime vuoden huipputuloksiin, Sarlin kuitenkin kertoo.

Kaikkien asuntojen kauppa ei ole hyytynyt. Pien- ja perheasunnot tekevät yhä kauppansa, vaikka myyntiajat ovatkin jonkin verran pidentyneet. Erityisen vilkkaana käy tonttikauppa.

Ihmiset käyvät nykyisin enemmän yksityisissä näytöissä, ja Sarlin uskookin, että peräti 90 prosenttia asunnoista myydään yksityisnäyttöjen avulla.

Asuntojen hintataso on kerros-, rivi ja omakotitalojen osalta pysynyt tänä vuonna suunnilleen samalla tasolla. Kahtena edellisenä vuonna hinnat nousivat vielä tuntuvasti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?