Taloussanomat sai iPhone-version

Taloussanomien sovellustarjonta kasvoi tänään: lehdellä on nyt oma iPhone-sovellus, joka tekee siitä aiempaa helpomman luettavan Applen suosikkipuhelimella.

| Päivitetty

Taloussanomien versio yhdysvaltalaisen Applen iPhone-puhelimille tuotiin markkinoille tänään perjantaina. Sovelluksen avulla Taloussanomien lukeminen iPhonella on entistä mukavampaa.

Perjantainen 1.1-päivitys tuo Taloussanomien iOS-sovellukseen mahdollisuuden käyttää sitä iPhonella. Päivitys myös parantaa sovelluksen käytettävyyttä ja toimintaa iPadilla.

Applen iPhone on yksi puhelinmaailman menestyneimmistä laitteista. Tuoreimmalla vuosineljänneksellä iPhone-puhelimia myytiin 17,1 miljoonaa, kun Nokian älypuhelinmyynti jäi samaan aikaan 16,8 miljoonaan kappaleeseen.

Applen iPad taas on tablettimarkkinoiden menestystuote.

– Taloussanomat haluaa elää tekniikan ja viestinnän murroksessa mukana ja saattaa sisältöjään lukijoiden ulottuville yhä kätevämmin. Ensimmäisessä vaiheessa tämä tarkoittaa iPad/iPhone-ympäristöä. Kehitystyö ei silti pääty tähän: aiomme tuoda Taloussanomat saataville kaikkiin tärkeisiin kanaviin, toimituspäällikkö Hannu Sokala linjaa.

Taloussanomien toimitukseen kuuluva talousuutistoimisto Startel toi iPad/iPhone-sovelluksen markkinoille tämän vuoden helmikuussa. Heinäkuussa markkinoille tuotiin Taloussanomien iPad-sovellus.

Perjantaina julkaistu päivitysversio tuo Taloussanomien iPad-versioon aiempaa selkeämmän tavan selata aiheeseen liittyviä muita artikkeleita. Uutisnäkymä päivittyy nyt kätevästi raahaamalla.

Uudessa versiossa web-linkkien esitystä on myös selkeytetty, ja artikkelien lisätietokomponenttien esitystä on parannettu.

– Yksi näkyvimmistä parannuksista iPadissa on luetun uutisen merkintätapa, joka on aiempaa havainnollisempi ja selkeämpi, Taloussanomien web-kehittäjä Matias Mäki sanoo.

– Sovelluksessa on pyritty kaiken kaikkiaan kiinnittämään huomiota selailtavuuteen ja aikakausilehtimäiseen lukukokemukseen. Siirtyminen uutisesta toiseen tapahtuu myös iPhonessa pyyhkäisemällä seuraava juttu esiin. Taloussanomien ja Startelin iPhone/iPad-versiot on rakennettu yhteistyössä Qvik Oy:n kanssa. Vuonna 2008 perustetun Qvikin tekemiä sovelluksia on asennettu yli kymmeneen miljoonaan laitteeseen.

Taloussanomien uuden iPad/iPhone-sovelluksen voi ladata suoraan tästä linkistä: http://itunes.apple.com/fi/app/taloussanomat/id444087124

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?